PROBLEM SPORTSKE TV

Vlada opet opalila pljusku Olimpijskom odboru

16.10.2014 u 13:04

Bionic
Reading

Vlada je već drugi put dala negativno mišljenje programskom i financijskom izvješću Hrvatskog olimpijskog odbora zbog protustatutarnog financiranja Sportske televizije, rekao je ministar Vedran Mornar. Što će Vlada poduzeti zbog toga, znat će se nakon rasprave u Saboru

Vlada je već drugi put upozorila HOO zbog financiranja Sportske televizije iz proračuna, a prošle godine je bivši ministar obrazovanja i sporta Željko Jovanović dokumentaciju vezanu za Sportsku televiziju poslao i u Državno odvjetništvo.

HOO je prošle godine iz državnog proračuna dobio preko 130 milijuna kuna, a proračunskim nadzorom utvrđene su brojne nepravilnosti i nejasnoće u korištenju sredstava, posebice vezanih uz rad i financiranje Sportske televizije. Gubitak spomenute televizije prošle godine u ovo vrijeme iznosio je oko 38 milijuna kuna, a dug je i dalje rastao.

Novi ministar obrazovanja i sporta Vedran Mornar nakon sjednice Vlade rekao je da se Sportska televizija financira protiv Statuta HOO-a umjesto kao program javnih potreba. 'Sportska televizija nije definirana kao javna potreba, a HOO je već bio upozoren da ne treba financirati tu televiziju. Dijele se novci bez kriterija i definiranih pravila te neke stavke nisu jasne. Na sve na što su bili upozoreni u prethodnom, također negativnom izvješću, u HOO-u nisu reagirali', rekao je Mornar.

Upitan što Vlada može poduzeti da zaustavi HOO u protustatutarnom djelovanju, Mornar je rekao da će Vlada razmotriti to pitanje nakon rasprave o izvješću u Saboru.