dobro nasamaren

Visoki dužnosnik Paragvaja smijenjen zbog sporazuma s državom koja ne postoji

01.12.2023 u 09:06

Bionic
Reading

Visoki dužnosnik Paragvaja smijenjen je jer je potpisao memorandum o suradnji kojim preporučuje uspostavu diplomatskih odnosa s državom... koja ne postoji

Arnaldo Chamorro, tajnik kabineta u ministarstvu poljoprivrede, sam je u izjavi novinarima u četvrtak rekao da je smijenjen jer je u listopadu potpisao sporazum s izaslanstvom "Sjedinjenih Država Kailase", navodnog otoka koji leži sjeverno od Južne Amerike.

"Došli su te izrazili želju da pomognu Paragvaju, predstavili su nekoliko projekata, poslušali smo ih i to je to", rekao je Chamorro i priznao da je nasamaren. Dvojicu "izaslanika" čak je nakratko primio i sam ministar poljoprivrede.

Na memorandumu bivši tajnik kabineta čestita "uvaženom Nithyanandu Paramashivamu, suverenu Sjedinjenih Država Kailase na njegovu doprinosu hinduizmu, humanizmu i Republici Paragvaj" i preporučuje "vladi Paragvaja da aktivno razmotri uspostavu diplomatskih odnosa sa Saveznim Državama Kailase i podupre njezin prijem u međunarodne organizacije, među kojima i u Ujedinjene narode".

Paragvajski mediji otkrili su da je "suveren" iz Kailase zapravo državljanin Indije koji je u bijegu pred pravosuđem svoje domovine.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'