lov na čovjeka

Više od 2.000 policajaca, Interpol i DEA traže krijumčara droge u Boliviji

31.07.2023 u 06:25

Bionic
Reading

Bolivijska policija je povela veliku operaciju kako bi uhvatila Urugvajca Sebastiana Marseta, osumnjičenog za krijumčarenje droge, kojeg traže u domovini, u Paragvaju i u Brazilu te Interpol i američka DEA, doznaje se u nedjelju od službenog izvora.

Njegovo se ime povezuje s ubojstvom paragvajskog državnog tužitelja za borbu s mafijom Marcela Peccija u Kolumbiji u svibnju 2022., kao jednog od organizatora zločina.

Ministar za unutarnje poslove u bolivijskoj vladi Eduardo del Castillo, rekao je da u departmanu Santa Cruzu, na istoku zemlje, na granici s Brazilom i s Paragvajem, od subote traje "niz pretresa" u okviru potrage za Sebastianom Marsetom, "zloglasnim narkobosom".

"Traže ga Interpol, DEA (američka agencija za borbu s narkoticima) i zemlje u regiji, poput Urugvaja, Brazila i Paragvaja", dodao je ministar.

"Mobilizirali smo više od 2.250 policajaca, više od 144 vozila, obavili više od 23 pretresa i uhitili 12 ljudi", rekao je Del Castillo.

Sebastian Marset Cabrera koji ima "nekoliko putovnica" još je u departmanu Santa Cruzu sa suprugom Peruankom i s njihovih troje djece, rekao je.

Dvojica braće, kolumbijskih državljana, koji su organizirali ubojstvo i platili ubojicu koji je ustrijelio tužitelja Peccija na kolumbijskoj plaži 2022., osuđeni su u svibnju u Kolumbiji na 25 i pol godina zatvora, priopćili su kolumbijski državni tužitelji.

Marcelo Pecci (45) je bio na medenom mjesecu s trudnom suprugom, paragvajskom novinarkom Claudijom Aquilerom.