vremenska prognoza

Vikend je stigao, evo kakvo nas vrijeme očekuje

02.09.2023 u 07:28

Bionic
Reading

Pretežno sunčano, ujutro u unutrašnjosti mjetimice magla. Vjetar slab, na moru ujutro ponegdje burin, popodne umjeren sjeverozapadni, uz obalu i jugozapadni. Najviša temperatura od 27 do 30 °C, kaže prognoza Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske (DHMZ)

I nedjelja bi prema njihovoj prognozi uglavnom trebala biti sunčana, ali popodne s umjerenom naoblakom, u središnjim i istočnim predjelima i ponekim pljuskom, moguće praćenim grmljavinom. Ujutro na kopnu ponegdje magla. Vjetar prijepodne slab, popodne umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na istoku i sjeverozapadni.

Na moru većinom umjeren sjeverozapadnjak, prema večeri na sjevernom Jadranu jačnju i okratanjuna buru. Najniža temperatura zraka od 11 do 16, na Jadranu između 18 i 23 °C. Najviša dnevna uglavnom od 27 do 31 °C.

  • +24
Brojni turisti uživaju u toplom i sunčanom vremenu obilazeći Plitvička Jezera Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Stedul Fabac

Prema izvješću Pomorskog meteorološkog centra Split DHMZ-a u 06 sati anticiklonalno polje nad Jadranom podržava stabilno vrijeme.

Kitesurfing u dolini Neretve Izvor: Pixsell / Autor: Emica Elvedji/PIXSELL

Vremenska prognoza za Jadran za prvih 12 sati

Tiho ili bura, a na otvorenom sjeverozapadni vjetar do 12 čvorova. Od sredine dana posvuda sjeverozapadni i jugozapadni vjetar 6-16 čvorova. More 1-2, od sredine dana na otvorenom srednjeg i južnog Jadrana 2-3. Vidljivost veća od 20 km. Pretežno vedro.

Vremenska prognoza za sljedećih 12 sati

Slab do umjeren sjeverozapadni vjetar, navečer će uz obalu oslabjeti. More mirno ili malo valovito, na otvorenom srednjeg i južnog, a od sredine noći i sjevernog Jadrana ponegdje i umjereno valovito. Pretežno vedro.

Nautičari su isplovili iz luka i uživaju na moru Izvor: Pixsell / Autor: Sasa Miljevic/PIXSELL