šef socijaldemokrata

Vidović: Plenković pokušava uoči izbora kupiti dio birača

26.02.2024 u 15:02

Bionic
Reading

Predsjednik Socijaldemokrata Davorko Vidović ocijenio je u ponedjeljak teze premijera Andreja Plenkovića o politizaciji sindikata od strane njegove stranke suludim, a donošenje uredbe o koeficijentima uoči izbora neprihvatljivim kupovanjem birača

„Ovdje se radi o politikantskom pokušaju da se uoči izbora uz Uredbu o koeficijentima i povećanje plaća kupi dio biračkog tijela, a riječ je o 240 tisuća naših sugrađana”, kazao je Vidović na konferenciji za novinare u Saboru.

Tvrdi kako je reforma plaća rađena i koeficijenti donošeni bez ikakve analitičke podloge, da je zanemarena dobra praksa i poznati alati koje su koristile druge države ozbiljno posvećene reformi javnih uprava.

Vidović je također odbacio teze o politizaciji sindikata zbog činjenice da je sindikalist Vilim Ribić ujedno član Socijaldemokrata.

"On svoje članstvo u našoj stranci nije niti ne može koristiti za politizaciju sindikata", naglasio je i ocijenio da je riječ o još jednom pokušaju da se dodatno umanje demokratska prava, „orbanizaciji“ Hrvatske.

Upravo je premijer taj koji politizira, dodao je Ribić tvrdeći da to čini kako bi članovima HDZ-a objasnio nezadovoljstvo uredbom i povećanjem plaća.

Opisavši Plenkovićeve teze kao teoriju zavjere i paranoju naveo je da stranke ne govore sindikatima što trebaju raditi, već upravo suprotno, jer članovi sindikata su njihovi birači.

Ako će sindikati organizirati neki prosvjed u budućnosti, dodao je Vidović, Socijaldemokrati neće sudjelovati u organizaciji, ali će ga podržati.