ODVOZ KOLEKCIJE UMJETNINA

Vidoševićeva supruga napustila kuću, policija ju odmah zaustavila!

15.11.2013 u 13:29

  • +7

Policija počela odvoziti umjetnine iz kuće Nadana Vidoševića

Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Bionic
Reading

Policija počela odvoziti umjetnine iz kuće Nadana Vidoševića. Prema prvim procjenama riječ je o bogatoj zbirci vrijednoj najmanje pet milijuna eura. Medji su objavili da je Vidošević umjetnine pohranio u tajnom bunkeru te da je vjerojatno riječ o 'najvećoj kolekciji slika na Balkanu'. Supruga Nadana Vidosevića danas je u pratnji njegova odvjetnika napustila obiteljsku kuću, ali ju je već nakon nekoliko metara zaustavila policija i obavila pregled stvari koje je iznijela iz kuće

Najznačajnije Vidoševićeve umjetnine koje će, kao i Sanaderove, tijekom kaznenog postupka biti pohranjene u muzeju, pronađene su u podrumu njegove vile na Gornjem Prekrižju.

Istražitelji su u tajnom bunkeru otkrili pravo bogatstvo: pronađeno je, piše Jutarnji list, više od 500 slika, 30 amfora, zbirku stakla iz rimske arheologije, više od 30 vrhunskih skupocjenih starih knjiga, unikatne karte Dalmacije, niz skulptura, kojih je više od 50 na cijelom posjedu. Procjenjuje se da je riječ o najvrednijoj kolekciji u Hrvatskoj vrijednosti najmanje pet milijuna eura. No osim umjetnina, bunker je otkrio još jednu Vidoševićevu strast za koju se do sada malo znalo, a to je lov.

Bunker je krcat lovačkim trofejima, od medvjeda, jelena, vukova, pa do divokoza i muflona. Najegzotičniji su trofeji, kako piše Jutarnji list, polarni medvjed, mošusno govedo i los. Inače, vrijedi napomenuti kako tajni bunker nije vidljiv ni u građevinskim nacrtima. Sagrađen je, navodno, bez ikakvih dozvola i u potpunoj tajnosti.

Također, Vidošević je bio i veliki kolekcionar (megaloman) nekretnina, čija vrijednost, prema gruboj procjeni, iznosi barem 10 milijuna eura, a jedan (milijun eura) mu je omogućio grad Split.