krivi bivšu vlast

[VIDEO] Tomašević: Neću preuzeti odgovornost za troškove Srebrnjaka, to bi koštalo poput sljemenske žičare

11.07.2022 u 13:49

Bionic
Reading

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević izjavio je u ponedjeljak da neće preuzeti odgovornost za troškove projekta Dječje bolnice Srebrnjak kao Centra za translacijsku medicinu, jer prethodna gradska vlast nije napravila ništa u dvije godine, a cijena bi bila ogromna.

Tomašević je na konferenciji za novinare ustvrdio da odgovornost za kašnjenje projekta izgradnje Centra za translacijsku medicinu Dječje bolnice Srebrnjak snosi prethodna gradska vlast.

'U dvije i pol godine nije se napravilo ništa, umjesto toga bivši se gradonačelnik bavio kadroviranjem. Neću dozvoliti da trošak projekta, ako ne bude završen na vrijeme, padne na gradski proračun', poručio je Tomašević.

Gradski proračun takav teret ne bi mogao podnijeti, ustvrdio je, cijena bi bila jednaka onoj sljemenske žičare.

Kako do toga ne bi došlo, moguće su dvije opcije.

Jedna je ispitati je li moguće faziranje projekta, o čemu odlučuje Europska komisija. Druga, krajnja opcija jest prijaviti projekt za sljedeću europsku perspektivu, ali o tome moramo razgovarati s Ministarstvom zdravstva, rekao je.

Tomislav Tomašević o Srebrnjaku Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljek/Pixsell

U slučaju da Grad i država uspiju prijaviti Srebrnjak za sljedeću europsku perspektivu, imali bi dovoljno vremena da završe Centar za translacijsku medicinu.

'Odgovorni smo za sve dugove koje bolnica napravi, ona nije poduzeće, tako da ne može otići u stečaj. Nisam ja birao izvođače radova koji su odlučili jednostrano raskinuti ugovor s Gradom', naglasio je Tomašević.

  • +13
Obilježavanje početka radova na prenamjeni Društvenog doma Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac