JUNAK STRIPA

[VIDEO] Superman kao pregovarač između Putina i moćnog agenta američke vlade

14.12.2018 u 22:07

Bionic
Reading

U najnovijem stripu popularnog izdavača DC Comics pod naslovom 'Sat Sudnjeg dana' pojavljuje se i neočekivani gost - ruski predsjednik Vladimir Putin, koji je prikazan kao zao i agresivan lik

Riječ je o vrlo popularnom serijalu stripa o superherojima, a u najnovijoj epizodi ruski predsjednik se pojavljuje ispred Kremlja okružen tenkovima i vojnicima. Nakon što američki superheroj Firestorm slučajno pretvori ruske građane u staklo, Vladimir Putin ljutito odgovara kako 'neće tolerirati američke laži' i pritom najavljuje osvetu vjerujući kako Firestorm radi za američku vladu.

'Na nasilnoj smo prekretnici. Veliki globalni sukob izbjegavan je desetljećima zbog geostrateške ravnoteže sila. Dvije nuklearne supersile dogovorile su se da više ne izrađuju oružje koje može uništiti planet. To je bio ključ međunarodnog mira. Ali u ime stotina ruskih građana koje je ubio američki metačovjek, vojnik Sjedinjenih Država, više neću tolerirati američke laži. Oni desetljećima stvaraju moćnu vojsku pa smo i mi primorani raditi isto. Pronaći ćemo Firestorma i sve članove američke vlade uključene u njegovo djelo', poručuje Putin u kvadratima stripa.

U tom trenutku nastupa Superman, kojem se podjednako dive u Rusiji i Sjedinjenim Državama, te pojašnjava kako je incident veliki nesporazum. Superman, također, u epizodi stripa kaže kako 'Firestorm nije htio zamrznuti ruske građane' te kako 'svojim moćima može odmrznuti stanovnike Moskve'.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Blerd Without Fear

Putin prihvaća Supermana kao heroja koji 'govori u ime čitavog planeta', ali u jednom trenutku ga upozorava da ima dokaze da je Firestorm američki agent te kako smatra da je njegovo zaleđivanje Rusa napad na čitavu Rusiju. U tom trenutku pojavljuje se Firestorm i dolazi do masovne pucnjave koja se pretvara u ono što se kasnije u stripu opisuje kao 'moskovski masakr'.

Zanimljivo je kako se prije Putinova pojavljivanja spominje i sirijski predsjednik Bašar al Asad, kao marioneta ruskog predsjednika.

Ruski mediji ističu kako strip predstavlja Putina u boljem svjetlu nego ostali američki mediji. 'Fiktivni Putin je razuman čovjek koji je spreman saslušati Supermana, dok je u vijestima iz Sjedinjenih Država ruski predsjednik prikazan kao dijabolični zli genij koji kontrolira sve, od predsjednika Donalda Trumpa do Brexita', ocjena je ruske televizije RT, koja dodaje da strip podsjeća na praksu iz vremena Hladnog rata.