Zemlja gori

[VIDEO] Pogledajte stravičan trenutak u kojem se vlak nađe usred šumskog požara

18.07.2022 u 22:18

Bionic
Reading

Španjolska se već gotovo tjedan dana bori s toplinskim valom, s najvišim temperaturama koje su dosezale 45.7 stupnjeva Celzija, a sada je na YouTubeu osvanula snimka na kojoj se vidi zastrašujuć trenutak kada se vlak nađe okružen vatrom

Vlasti diljem južne Europe u nedjelju su nastojale uspostaviti kontrolu nad šumskim požarima na tisućama hektara zemlje u Španjolskoj, Grčkoj i Francuskoj, gdje su zbog visokih temperatura evakuirane tisuće ljudi.

U Španjolskoj su helikopteri ispuštali vodu na požare dok su velika vrućina i planinski teren vatrogascima otežavali posao.

Nacionalna meteorološka agencija AEMET izdala je u nedjelju upozorenje zbog visokih temperatura, s prognoziranim najvišim temperaturama od 42 stupnja Celzija u Aragonu, Navarri i La Rioji, na sjeveru. Rečeno je da će toplinski val završiti u ponedjeljak, ali su upozorili da će temperature ostati "abnormalno visoke".

  • +23
Požari u Španjolskoj Izvor: Profimedia / Autor: Europa Press/ABACA / Abaca Press

panjolska se već gotovo tjedan dana bori s toplinskim valom, s najvišim temperaturama koje su dosezale 45.7 stupnjeva Celzija.

U pokrajini Malagi, šumski požari gorjeli su do kasno u noć, pogodivši lokalno stanovništvo nedaleko od Mijasa, grada koji je popularan među turistima iz sjeverne Europe.

Stručnjak za političku komunikaciju Francisco Seoane Pérez snimio je vozeći se vlakom za Ferrol u ponedjeljak u 9.30 ujutro zapanjujuće prizore dok je vlak prolazio kroz mjesto Sanabria, na sjeverozapadu provincije Zamora u Španjolskoj, navodi Daily Mail.

Izvor: Društvene mreže / Autor: N.N.