nemiri u srbiji

[VIDEO] Pogledajte kako se srpska policija obračunava s novinarkama tijekom prosvjeda protiv Vučića

09.07.2020 u 08:29

Bionic
Reading

Novinarke Milicu Božinović i Natašu Latković napala je policija dok su izvještavale s prosvjeda u Beogradu u srijedu navečer

Milicu Božinović policija je udarila palicom po prstima i izbila joj telefone iz ruke, a Natašu Latković su gurnuli. Obje su ponudile svoje iskaznice policajcima, međutim njih to nije zanimalo i nastavili su ih gurati i napadati, javila je Nova.rs, za koju rade obje novinarke.

'Ja sam novinarka, zašto me udarate, ja sam novinarka', rekla im je Božinović, a policajac je nastavio. Milicu Božinović policija je i večer prije udarila dok je tijekom izvještavanja s terena pokušala pomoći ozlijeđenom građaninu.

Srpska policija napada novinarke Izvor: Društvene mreže / Autor: nova.rs

U središtu Beograda te u Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu u srijedu navečer su održani prosvjedi kojima je više tisuća građana iskazalo nezadovoljstvo politikom predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, protiveći se najavi ponovnog uvođenja restriktivnih mjera za suzbijanje širenja zaraze koronavirusom.

Policija je, nakon višesatnih uličnih sukoba, uspjela potjerati prosvjednike u okolne ulice, oslobodivši središte grada.