cijela vječnost

[VIDEO] Pahor i Kosor pali jedno drugom u čvrsti zagrljaj, Milanović se dugo meškoljio: '1/4 minute s prijateljicom'

29.11.2022 u 20:41

Bionic
Reading

Slovenski predsjednik na odlasku, Borut Pahor, sinoć je na svečanoj večeri koju je u njegovu čast na Pantovčaku priredio hrvatski predsjednik Zoran Milanović, susreo bivšu premijerku Jadranku Kosor. Oduševljenje nisu krili, te su oboje svoje dojmove podijeli na Instagramu

'Potvrđeno 1/4 minute zagrljaja s bivšom hrvatskom premijerom i prijateljicom Jadrankom Kosor. 🥰', napisao je Borut Pahor.

Oglasila se i Jadranka Kosor.

'Sve prolazi, prijateljstvo ostaje. Divan, za pamćenje susret s ⁦@BorutPahor na večeri u Uredu predsjednika RH', napisala je Kosor.

Podsjetimo, Pahor je kao bivši čelnik socijaldemokrata bio i slovenski premijer od 2008. do 2012., a 2009. s tadašnjom premijerkom Kosor sklopio je sporazum o arbitražnom rješavanju graničnog spora između Hrvatske i Slovenije. Hrvatska se povukla iz arbitraže 2015. ocijenivši je kompromitiranom nakon što je ustanovljeno da je slovenska strana utjecala na pojedine suce.

Ljubljana je jedno vrijeme inzistirala na provođenju arbitraže kao uvjet za pristupanje Hrvatske šengenu, a još donedavno kolale su informacije da Slovenija priprema izjavu po kojoj ulazak pristup Hrvatske šengenu znači da Hrvatska priznaje arbitražnu presudu.

Pahor je dodao da nije slučajno što je došao u Hrvatsku u svoj zadnji posjet nekoj zemlji kao slovenski predsjednik i da je, od svih susjeda, upravo Hrvatskoj 'pridavao najveću pozornost'.