u sve se upetljao kokain

[VIDEO] Hrvata našli kako pluta nasred oceana, vlasti ga hvalile, a onda je uslijedio preokret

15.02.2023 u 17:49

Bionic
Reading

Uhićen je jedan od trojice muškaraca koji su pod istragom zbog sumnje za krijumčarenje droge dva tjedna nakon što su spašeni na moru kada su tvrdili da im se brod prevrnuo

Kako piše BBC, 36-godišnji muškarac uhićen je u Darwinu i trebao se pojaviti na sudu u četvrtak, rekla je policija.

Naime, trojica muškaraca pronađena su 1. veljače u moru u blizini Zapadne Australije (WA). Policiji su tvrdili da su bili u ribolovu kada im se brod prevrnuo.

No, policija je kasnije otkrila 365 kg kokaina na najmanje dvije lokacije, što je pokrenulo potragu za muškarcima. Sumnjiči ih se za umiješanost u međunarodnu trgovinu drogom.

Uhićeni muškarac, Aristides Avlontis, optužen je za uvoz komercijalne količine droge koja se kontrolira na granici, objavila je australska savezna policija. Policija još uvijek traga za Mateom Stipinovichem (49) i Karlom Whitburnom (45), od kojih je jedan registrirani vlasnik prevrnutog broda. Vjeruje se da su njih dvojica u Zapadnoj Australiji.

Vlasti su isprva pohvalile trojac koji je spašen 17 km južno od Albanyja u Zapadnoj Australiji, kazavši kako njihov slučaj pokazuje koliko je važno imati sa sobom 'prsluk za spašavanje i lampe za hitne slučajeve'.

No, policija je ubrzo pronašla nedosljednosti u priči trojice muškaraca i kontaktirala australsku saveznu policiju. Šest dana nakon što su muškarci spašeni, na plaži zapadno od Albanyja pronađen je paket omotan crnom plastikom koji je sadržavao manje pakete kokaina. Sljedeći dan otkriven je prevrnuti kruzer s kabinom na kojem je bilo osam slično zamotanih paketa, od kojih je svaki sadržavao oko 40 kg kokaina. Policija vjeruje da je droga prikupljena iz oceana i prebačena na obalu u čamcu.