zvali i policiju

[VIDEO] Horor povratnika u Ražancu, susjedi im već tri godine prijete: Od prvog dana nismo bili dobrodošli

29.10.2020 u 09:28

Bionic
Reading

Dvoje umirovljenih državljana Švedske protekle tri godine doživljavaju pravi horor sa susjedima u Ražancu, a cijela stvar kulminirala je sredinom ovog mjeseca

Kako donosi Zadarski.hr, Makira (54) i Rasim (64) Kadić, dvoje umirovljenih državljana Švedske, sukobili su se 13. listopada sa susjedima, ocem M.M. (67) te sinom Z.M. (44), starosjediocima, koji žive u susjednoj kući. Prema navodima para, muškarci im prijete protekle tri godine, a cijela stvar kulminirala je sredinom mjeseca zbog paljenja trave te činjenice da su Šveđani u nekoliko navrata zvali policiju i vatrogasce.

'Od prvog dana nismo bili dobrodošli. Kuću smo kupili od zeta iz obitelji naših susjeda. Čim smo mu je platili priznao nam je da se spasio, jer ni on tu nikad nije bio dobrodošao. Kad su nas u mjestu pitali gdje smo kupili kuću, odmah su nam rekli da je to osinje gnijezdo jer su naši susjedi poznati kao problematični ljudi', ispričala je Makira za Zadarski.hr.

Spornog 13. listopada susjedi Šveđana palili su travu, a ovi su odlučili nazvati vatrogasce i policiju, nakon čega je situacija kulminirala. Upozoravamo da je u snimci izrečen cijeli niz ogavnih uvreda.

Izvor: Društvene mreže

Prema policijskom izvješću dana 13. listopada poslijepodne po zaprimljenoj dojavi o narušavanju javnog reda i mira u mjestu (...) policijski službenici su izašli na mjesto događaja. Tom prilikom je utvrđeno kako je do narušavanja javnog reda i mira došlo između dvije muške osobe u dobi od 67 i 44 godine s jedne strane te 64-godišnjaka i 54-godišnjakinje s druge strane tako da su vikali, galamili te se međusobno vrijeđali raznim pogrdnim riječima.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja u službenim prostorijama, svi se, osim 54-godišnjakinje, sumnjiče za počinjenje prekršaja iz čl. 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, dok se protiv 67-godišnjaka i 64-godišnjaka podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz čl. 25. Zakona o suzbijanju diskriminacije. Također, istovremeno je o događaju upoznato nadležno državno odvjetništvu u Zadru kojima se prosljeđuje Posebno izvješće.