na autocesti a2

[VIDEO/FOTO] Pogledajte kako izgleda oštećeni most na Savi čije je zatvaranje uzrokovalo višesatni prometni kaos u Zagrebu

30.09.2021 u 15:18

Bionic
Reading

Most preko Save nedaleko od Zaprešića u srijedu je gotovo dva sata bio potpuno zatvoren za promet, što je uzrokovalo prometni kaos u zapadnom dijelu Zagreba

Podsjetimo, zbog tehničkih problema na mostu preko Save kod Zaprešića u srijedu oko 13 sati zatvorena je dionica autoceste A2 od čvora Jankomir do čvora Zaprešić u smjeru Macelja. Od 16.50 sati ta je dionica djelomično otvorena, no nastala je kolona od 13 kilometara koja se smanjila tijekom večeri.

'Od 16.50 sati otvorena je autocesta A2 Zagreb-Macelj od Jankomira prema Zaprešiću. Na dionici Jankomir – Zaprešić vozi se uz privremenu regulaciju dvosmjerno zapadnim kolnikom. Na zagrebačkoj obilaznici (A3) od Jakuševca prema Jankomiru kolona je duga oko 13 kilometara', javio je HAK jučer u 17 sati.

  • +22
Oštećeni most na Savi Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak

Kako su jučer izvijestili iz tvrtke Autocesta Zagreb-Macelj, koja upravlja obilaznicom, u jutarnjim satima na dijelu mosta u smjeru Krapine uočene su velike vibracije. Alarmirane su nadležne službe te je utvrđeno da je na jednom betonskom upornjaku došlo do puknuća dva čelična ležaja na kojima leži čelična konstrukcija mosta. Kako ne bi došlo do većih oštećenja, a u konačnici i urušavanja mosta, odmah je odlučeno da se on zatvori za promet.

Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak

Zasad nije poznato kada bi oštećenje mosta moglo biti sanirano. Predstavnici AZM-a već su jučer kontaktirali s proizvođačem ležajeva koji bi ih u najkraćem mogućem roku trebao izraditi. Kada ležajevi budu isporučeni, specijalnom dizalicom bit će podignuta konstrukcija mosta kako bi se oni ugradili.

  • +8
Gužva na zagrebačkoj obilaznici zbog zatvaranja mosta kod Zaprešića Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL