poharano skladište

Veliki požar u skladištu u Sankt Peterburgu, uništena roba vrijedna 125 milijuna dolara

13.01.2024 u 10:25

Bionic
Reading

Veliki požar izbio je u skladištu u ruskom gradu Sankt Peterburgu, a vatra je zahvatila čak 70.000 četvornih metara

'Cijeli jug Sankt Peterburga je pod nezamislivim dimom od požara u skladištu Wildberriesa. Vatra je već zahvatila 50.000 četvornih metara. Nekoliko dana prije toga ruski su policajci vršili racije u tim skladištima, tražeći migrante koji su zadržani zbog služenja ruske vojske', napisao je savjetnik ukrajinskog ministra unutarnjih poslova Anton Geraščenko na društvenoj mreži X.

Inače, Wildberries je najveća ruska online trgovina, a osim u Rusiji posluje u Armeniji, Bjelorusiji, Kazahstanu, Kirgistanu, Uzbekistanu i Azerbajdžanu. Osnovana je 2004., a zapošljava gotovo 50.000 osoba.

  • +7
Požar u skladištu online trgovine Wildberries u Sankt Peterburgu Izvor: Profimedia / Autor: Russian Emergencies Ministry / TASS / Profimedia

Vijest o velikom požaru u Sankt Peterburgu prenose i ruski Telegram kanali i tamošnji mediji, a navode da je požar izbio u skladištu Wildberriesa u Shusharyju, naselju u okrugu Puškinski u Sankt Peterburgu. Požar je izbio tijekom izmjene dnevne i noćne smjene, kada je u skladištu bilo najmanje tisuću osoba. Za sada nema informacija o žrtvama.

Vatra je zahvatila površinu od najmanje 50.000 četvornih metara i nastavlja se širiti. Prema izvješćima ruskih medija, vatra se približava parkiralištu kamiona. Snimka podijeljena na internetu prikazuje snažan požar popraćen gustim dimom, piše RBC Ukrajina. Ruski mediji navode da se sumnja da je požar podmetnut, iako se kao preliminarni uzrok navodi i kvar na ožičenju, a također javljaju i da je ovaj požar najveći u povijesti ruske maloprodaje te da se površina zahvaćena požarom proširila sa 50.000 na 70.000 četvornih metara. Navedeno je da je sva roba, otprilike vrijedna 11 milijardi rubalja (125 milijuna dolara), uništena.