INTERNET GORI

[VIDEO/FOTO] 'Ovako izgleda smrt stranke': Britanska ministrica zdravstva pod sloganom Sanaderova HDZ-a drži govor dok okupljeni blaženo drijemaju

05.10.2022 u 09:59

Bionic
Reading

Niti mjesec dana nije prošlo otkad je Liz Truss preuzela kabinet britanskog premijera, a njezina vlada svakodnevno je pod paljbom zbog dvojbenih, prije svega ekonomskih mjera. Stoga ni ne čudi to da su torijevci pomalo umorni od svega

To se ponajbolje vidi na ovoj snimci sa skupa konzervativaca koji se održava u Birminghamu pod motom 'Getting Britain Moving' (Pokrenimo Britaniju), što je slogan identičan onome ('Pokrenimo Hrvatsku') koji je u dvadesetak godina staroj kampanji HDZ-a za vrijeme predsjedanja Ive Sanadera opjevao pokojni Dino Dvornik.

Na videosnimci se vidi kako, tijekom govora ministrice zdravstva Therese Coffey, i oni najizdržljiviji među okupljenim konzervativcima polagano, jedan po jedan, tonu u san.

Internet je, dakako, pun dosjetki na račun umornih konzervativaca, a koji su prema anketama glasačkih preferencija dotaknuli povijesno dno - da su sutra izbori, za njih bi glasalo tek 23 posto birača.

  • +5
Skup britanskih konzervativaca u Birminghamu Izvor: EPA / Autor: TOLGA AKMEN

'Ministrica je demonstrirala prisutnima važnost dobrog i kvalitetnog sna za zdravlje', sarkastičan je jedan tviteraš. No najprecizniji komentar objavio je Brendan May, tviteraš čija se snimka usnulih torijevaca proširila internetom poput požara.

'Ovo je smrt političke stranke, prvi put u povijesti snimljena izbliza. Baš kao film Davida Attenborougha o izumiranju', napisao je May, i tome se nema bogzna što dodati.