dočeci diljem hrvatske

[FOTO/VIDEO] Perišić u Splitu najavio da s Hajdukom uskoro ide po titulu. Nastao je potpuni urnebes. Dalić Varaždincima obećao utakmicu reprezentacije

19.12.2022 u 16:31

Bionic
Reading

Nakon velikog dočeka hrvatskim nogometašima tijekom nedjelje u Zagrebu, dan kasnije su organizirani i dočeci u Splitu, Varaždinu i Zadru za neke od nositelja brončane medalje na svjetskom nogometnom prvenstvu. Na splitskoj Rivi u ponedjeljak poslijepodne priređen je doček za šestoricu brončanih Vatrenih na kojem se, prema procjeni policije, okupilo oko 20 tisuća građana.

Mnogobrojne okupljene sa zastavama, šalovima, dresovima i ostalim navijačkim rekvizitima s crvenim kvadratićima zabavljaju Giuliano i Diktatori. Pjeva se "Malo nas je, al' nas ima", "Neka pati koga smeta"... Okićeni su i prozori stambenih zgrada na Rivi.

  • +39
Brončani u Splitu Izvor: Cropix / Autor: Bozidar Vukicevic

Brodovi i trajekti pri ulasku u splitsku luku dugo su trubili, a trajekt "Biokovo" nekoliko je minuta kružio po luci.

Na splitskoj Rivi okupljeni su hrvatski navijači dočekali Ivana Perišića, Marka Livaju, Marija Pašalića, Nikolu Vlašića, Josipa Juranovića i Ivu Grbića. Premda rođen u Zagrebu Juranović je došao u Split gdje je kao igrač Hajduka, od 2015. do 2020. godine, ostavio duboki trag.

Vatreni u Splitu Izvor: Cropix / Autor: Slobodna Dalmacija

„Bez vas, naših navijača, ovo ne bi bilo moguće. Ovakav rezultat mogu ponoviti samo velike momčadi. Imam još za obaviti neke stvari u inozemstvu, ali sigurno nećete čekati još četiri godine moj povratak. Bit će uskoro“, rekao je Ivan Perišić govoreći o potencijalnom povratku u Hajduk.

I dok je Nikola Vlašić napomenuo kako je cijelo vrijeme samo čekao „kada ću se vratiti u Split“, Marko Livaja je naglasio kako bi na ovaj način želio proslavljati trofeje i u dresu Hajduka, ako je moguće već ove sezone.

Doček u Splitu Izvor: Cropix / Autor: Jakov Prkić / CROPIX

'Ovako nešto sam doživio u šestom misecu! Nisam očekiva da će se ponovit i da ću doći ovdje s reprezentacijom i da ću biti na ovoj bini. Zato bih zahvalio svom klubu i suigračima, da nema njih ne ja ja ovdje bija! Nadam se da ćemo u budućnosti još više feštat i da ćemo donit titulu u Split!', rekao je splitski miljenik.

Navijači nisu puštali Vatrene s pozornice.

Kad su sišli s pozornice, zabava na Rivi se nastavila, a Vatreni su krenuli put Kaštela, gdje će ih večeras također dočekati navijači.

U Zadru su navijači dočekali sjajnog vratara Dominika Livakovića i Martina Erlića, dok je izbornik Zlatko Dalić imao svečano priređeni doček u Varaždinu.

Doček na Rivi Izvor: Cropix / Autor: Slobodna Dalmacija

"Osvojili smo brončanu medalju, ali ona je za mene kao zlatna jer zaista smo dali sve od sebe. Ovdje vidim puno mladih ljudi i mislim da njima naši igrači trebaju biti uzor i primjer kako treba živjeti i koje vrijednosti treba zastupati te da u životu nije ništa nemoguće. Oni su se borili, pokazali su odlučnost, poniznost, domoljublje i to im se na kraju vratilo i Bog ih je nagradio rezultatom', rekao je Dalić.

Dodao je da je ovo Hrvatska kakva želi da bude uvijek - zajedništvo, ljubav, poniznost, skromnost.

  • +11
Doček u Varaždinu Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak

'Mi te vrijednosti živimo. Ne može nitko meni u Hrvatskoj zabraniti da kažem hvala braniteljima, oni su zaslužni što smo mi ovdje jer da nije bilo njih, ne bi bilo ni mene, ni reprezentacije, niti nas. Veliko hvala tim ljudima. Ponosan sam i sretan što sam izbornik", rekao je Dalić dodajući da sve zasluge idu igračima.

  • +31
Doček u Splitu Izvor: Cropix / Autor: Bozidar Vukicevic

‘Vatrene’ očekuje završnica Lige nacija, a Dalić smatra da se imaju pravo nadati velikom rezultatu.

  • +6
Doček u Zadru Izvor: Cropix / Autor: Jure Miskovic

'U devetom mjesecu igramo kvalifikacije za Europsko prvenstvo i evo mogu obećati svima da ću napraviti sve da reprezentacija u rujnu igra kvalifikacije u Varaždinu. Varaždin to zaslužuje, ovo je moj grad. Nisam ovdje rođen, ali ovaj grad mi je dao sve. Ja sam iz Livna, ali ja sam i Varaždinec', rekao je izbornik.

Dalić u Varaždinu Izvor: Cropix / Autor: Željko Hajdinjak / CROPIX

Dalić je poslije u izjavi za medije istaknuo da se Hrvatska ne treba brinuti za budućnost reprezentacije.

"Ovo što Hrvatska daje kao mala država, dvije medalje u četiri godine, to nitko nije napravio osim Francuske. Mi smo talentirani, prkosni, ponosni, radimo, borimo se i dajemo sve od sebe", rekao je na kraju Dalić.

Doček na Rivi Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Petranović/tportal.hr