NADZORNI ODBOR BANKE

'Varga ne ispunjava uvjete za člana Uprave HPB-a'

09.06.2014 u 17:37

Bionic
Reading

Nadzorni odbor (NO) Hrvatske poštanske banke (HPB) danas nije mogao donijeti odluku o imenovanju nove Uprave budući da kandidat za člana Uprave ne ispunjava sve propisane uvjete, izvijestili su iz te banke.

Nadzorni odbor HPB-a danas je, sukladno zakonskim i podzakonskim propisima te politici Banke, donio odluku o primjerenosti Tomislava Vuića kao kandidata za predsjednika Uprave HPB-a.

Istodobno, Nadzorni odbor donio je odluku kojom se utvrđuje da Tomislav Matija Varga nije primjeren kao kandidat za člana Uprave budući da ne ispunjava sve propisane uvjete, navode iz te banke na Hinin upit jesu li proslijedili HNB-u zahtijev za izdavanje prethodne suglasnosti za predsjednika i člana nove Uprave.

Iz HPB-a nisu precizirali koje propisane uvjete ne ispunjava Tomislav Matija Varga.

Danas je bio rok da Nadzorni odbor HPB-a proslijedi Hrvatskoj narodnoj banci (HNB) zahtjev za izdavanje suglasnosti za predsjednika i člana nove Uprave HPB-a.

Vlada je prošli tjedan Nadzornom odboru HPB-a predložila imenovanje Tomislava Vuića predsjednikom Uprave, a Tomislava Matiju Vargu za člana Uprave Hrvastke poštanske banke.

Vuić bi trebao preuzeti funkciju predsjednika Uprave Hrvatske poštanske banke (HPB) od rujna te na tom mjestu zamijeniti Čedu Maletića kojem istječe mandat.