TRAČ O 56 OTKAZA

Valentić: Glavak širi zlonamjerne neistine o Hini

23.05.2013 u 23:12

Bionic
Reading

Uprava Hine najodlučnije demantira neistinite navode s današnje sjednice saborskog Odbora za medije koje je iznijela HDZ-ova zastupnica Sunčana Glavak rekavši da će u Hini bez posla ostati 56 ljudi te da se 'pod krinkom restrukturiranja događa čistka', stoji u otvorenom pismu koje je u četvrtak uputila ravnateljica Hine Branka Gabriela Valentić

Ravnateljica Valentić upozorava da navedene tvrdnje zastupnice Glavak nisu samo netočne, nego i zlonamjerne te iznesene isključivo u dnevno-političke svrhe.

'Od svega navedenoga točno je jedino da je u Hini u tijeku proces restrukturiranja, preporučen nakon proračunskog nadzora Ministarstva financija iz 2010. godine i revizijom Državnog ureda za reviziju u Ministarstvu kulture iz srpnja 2012. godine. Odluku o početku procesa restrukturiranja 21. ožujka 2013. godine donijelo je i Upravno vijeće Hine', podsjeća Branka Valentić, dodajući da na potrebu restrukturiranja upućuje i podatak da Hina posluje s gubitkom od 2009. godine, o čemu je nadležni saborski odbor redovito izvještavan.

U Hini je, navodi ravnateljica, upravo u tijeku proces javne rasprave o predloženim izmjenama pravilnika o unutrašnjem ustrojstvu Hine i pravilnika o sistematizaciji u kojem zaposlenici imaju mogućnost dostaviti svoje primjedbe i pitanja Upravi, Radničkom vijeću i Sindikatu. Nakon toga će se i Radničko vijeće i Sindikat očitovati na predložene pravilnike te će Uprava sačiniti konačne prijedloge izmjena.

'Ujedno, iskazujemo žaljenje što se prije iznošenja neistina na saborskom odboru nije konzultiralo barem legalno izabrane predstavnike zaposlenika u Hini – Radničko vijeće i Sindikat novinara Hrvatske – podružnica Hine, koji su aktivno uključeni u cijeli proces restrukturiranja od samoga početka, ako se već nije konzultirala Uprava', zaključila je Branka Valentić u pismu upućenom Saboru, Odboru za medije, Ministarstvu kulture, Vladi, Hrvatskom novinarskom društvu i medijima.