kod oltara

Uzeo škrabicu s novcem u crkvi; 'uhvatila ga' nadzorna kamera; nestalo oko 8 tisuća kuna

09.03.2020 u 12:49

Bionic
Reading

Iz crkve u Virovitici nestalo je oko 8 tisuća kuna. Krađa je prijavljena policiji u nedjelju oko 16.30 sati, a osumnjičen je 36-godišnjak s područja Virovitice. Počinitelja je 'uhvatila' i nadzorna kamera postavljena u župi svetoga Roka u Virovitici

Oko 16.30 sati dojavljeno je kako je nepoznati počinitelj ušao u crkvu, gdje je iz unutrašnjosti kod oltara, otuđio metalnu škrablicu s papirnatim i metalnim novcem i s njom se udaljio van iz crkve, navodi se u priopćenju PU virovitičko-podravske.

Virovitički policajci na temelju prikupljenih informacija došli su do saznanja kako bi počinitelj mogao biti 36-godišnjak s područja Virovitice. Muškarac je pronađen oko 21.55 sati i doveden u Policijsku postaju na kriminalističko istraživanje.

Utvrđeno je kako je u škrabici bilo nekoliko tisuća kuna, a ona je odbačena u kanal u Suhopolju s vidnim oštećenjima. Ukupna materijalna šteta je oko 8 tisuća kuna.

U potragu za počiniteljem putem svoje službene Facebook stranice uključila se i Župa svetog Roka iz Virovitice u kojoj je škrabica i nestala te zamolila da prijave počinitelja kojega je u crkvi 'uhvatila' nadzorna kamera.