OZREN MATIJAŠEVIĆ

'Usrdno molim Milanovića da promijeni smjer!'

04.06.2013 u 17:51

Bionic
Reading

Hrvatska udruga sindikata poručila je Vladi: 'Promijenite smjer svoje loše politike.' 'Pad BDP-a od 1,5 posto, kolaps industrijske proizvodnje, ali i 35 tisuća novih blokiranih građana jasan su pokazatelj depresije, ali i lošeg smjera Vlade', rekao je predsjednik HUS-a Ozren Matijašević

'Premijer, kako ga je majka rodila, tvrdoglav, i dalje, unatoč svoj sili statističkih podataka, inzistira i govori da neće mijenjati smjer. Objavljeni podaci o padu BDP-a od 1,5 posto po procjenama u prvom kvartalu, što je dokaz depresije, i dalje nisu razlog za promjenu smjera. Usrdno ga molim jer ne znam što više može proći, promijeni, pobogu, taj smjer', poručio je Matijaševićpremijeru i dodao da bi SDP, kako mu kratica i kaže, trebao provoditi socijalnu politiku i povećavati demokratski standard. 'Međutim, to se ne radi', ističe Matijašević koji napominje kako daje načelnu podršku sindikatima javnih i državnih službi u borbi za njihova prava, ali sa zadrškom.

'Ja apsolutno opravdavam borbu naših kolega iz javnog i državnog sektora u onom smislu da imaju pravo sjesti za pregovarački stol gdje će presuđivati argumenti. Tu ih podržavam, ali i ova sad njihova konfrontacija dokazuje da mi ništa nismo shvatili, da se mi i dalje fokusiramo obrnuto od onog što bi trebalo - kako dijeliti, a ne kako stvoriti', kaže Matijašević.

Predsjednik HUS-a dodao je i kako želi, umjesto čestitke, poslati poruku novom gradonačelniku iz SDP-a da se ne ponaša poput stranačkih kolega na državnoj razini. 'On, zbog života u gradu Splitu, zbog raspada gospodarstva, ne smije ni u kojem slučaju slijediti postupak i postupanje svojih kolega na državnoj razini pa polovinu mandata potrošiti na kadroviranje i ništa drugo. Odmah prići poslu čiji se najveći dio treba sadržati u tome da primora državnu vlast na reakcije u konkretnim slučajevima u Splitu', poručili su Ivi Baldasaru iz HUS-a.