prometna nesreća

Usmrtio pješaka u Muću pa prijavljen za dva kaznena djela

21.06.2023 u 22:10

Bionic
Reading

Muškarac koji je prošle subote u Muću teretnim automobilom usmrtio pješaka kazneno je prijavljen za izazivanje prometne nesreće i nepružanja pomoći, te kod pritvorskog nadzornika čeka odluku o istražnom zatvoru, doznaje se u srijedu navečer u splitskoj policiji

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjim muškarcem vezano uz prometnu nesreću koja se dogodila 17. lipnja na području Muća. Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 36-godišnjak dana 17. lipnja oko 21,36 sati izazvao prometnu nesreću sa smrtno stradalom osobom i materijalnom štetom.

Sumnjiči se da je upravljao teretnim automobilom, te dolaskom do mjesta prometne nesreće nije obratio pozornost na pješaka i udario ga vozilom, nakon čega je napustio mjesto događaja, a da nije pružio pomoć osobi u opasnosti koju je sam prouzročio, iako je to mogao učiniti bez veće opasnosti za sebe i drugoga, rekli su u policiji.

Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 36-godišnjak počinio obilježja kaznenoga djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu i kaznenog djela nepružanja pomoći, te je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.