OSTOJIĆ PRIMIO STAŽISTE

Uskoro rješenje problema pripravničkog staža

28.09.2012 u 14:15

Bionic
Reading

U Ministarstvu zdravlja održan je sastanak na kojemu su pravni stručnjaci Ministarstva s predstavnicima zdravstvenih struka, kandidatima za obavljanje pripravničkog staža, razgovarali o mogućnostima za trajno rješenje tog kompleksnog pitanja, koje je niz godina neriješeno, priopćeno je iz Ministarstva zdravlja

Zaključeno je kako će se u što skorije vrijeme problem riješiti međuresorski, s ministarstvima rada i mirovinskog sustava te obrazovanja, znanosti i visokog školstva, kako bi se mogli raspisati natječaji, a pripravnički staž obaviti svi kojima je to dio obveznog školovanja.

Sustavno bi pak pitanje obavljanja pripravničkog staža zdravstvenih djelatnika trebao riješiti novi pravilnik, koji je u izradi i koji će se temeljiti na prijedlozima stručnih komora, budući da sadašnji pravilnik datira iz 1994. godine.

Jučer je prosvjedovalo oko sto i pedeset diplomiranih studenata zdravstvenih studija pred zgradom Vlade tražeći da im se omogući odrađivanje pripravničkog staža koji je uvjet za posao.

Noseći parole 'Dajte nam staž, posao ćemo naći sami', 'Želimo licencu za samostalni rad', 'Bez muke nema nauke, bez pripravničkog nema licence' te uzvikujući 'Hoćemo licence' i 'Hoćemo raditi', prosvjedovali su prvostupnici radologije, fizioterapije, sestrinstva, radne terapije te medicinsko-laboratorijske dijagnostike.