RECIDIVIST

Unatoč zabrani vožnje, muškarac u Slavonskom Brodu uporno vozi; uhićen je i oduzet mu je automobil, no čekaju ga još veće kazne

03.06.2020 u 14:11

Bionic
Reading

Policija će za ovog recidivista predložiti najstrože sankcije predviđene za počinjeni prekršaj

U nedjelju (31. svibnja), od strane policijskih službenika Postaje granične policije Stara Gradiška, u prometu je zatečen 25-godišnjak, koji je tom prilikom upravljao vozilom unatoč izrečenoj zaštitnoj mjeri zabrane upravljanja motornim vozilom. Zbog osnovane sumnje da je počinio prekršaj iz članka 289. Zakona o sigurnosti prometa na cestama isti je uhićen, te nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv istog podnesen Optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.

Obzirom da je isti višestruki počinitelj težih prometnih propisa, primjenom odredbi članka 229. Zakona o sigurnosti prometna na cestama, od istog su policijski službenici privremeno oduzeli automobil kojim je upravljao. Kako se radi o recidivistu, odnosno o osobi koja je specijalni povratnik činjenja prometnih prekršaja, policija će predložiti najstrože sankcije predviđene za počinjeni prekršaj, kao i oduzimanje vozila kao sredstvo izvršenja, o čemu će konačnu odluku donijeti Općinski sud u Slavonskom Brodu.

U subotu (30. svibnja), na graničnom prijelazu Stara Gradiška, kontroliran je 56-godišnji hrvatski državljanin, koji je također upravljao vozilo za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom. Ovom počinitelju prekršaja, vozilo nije oduzeto, dok će policijski službenici u redovnom postupku podnijeti Optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.