ivica kinder

Unatoč istragama USKOK-a i aferama smjenjeni ravnatelj VSOA-e ima novi posao

01.08.2023 u 22:59

Bionic
Reading

Nakon što je razriješen zbog afera i istrage USKOK-a bivši ravnatelj Vojno - obavještajne agnecije ima novi posao

Hrvatska se od 11. srpnja našla u dosad neviđenoj i potpuno apsurdnoj situaciji vezanoj za Vojnu sigurnosno-obavještajnu agenciju (VSOA). Naime, od tog datuma VSOA, jedna od dvije obavještajne agencije koje postoje u Hrvatskoj, je ostala bez ravnatelja nakon što je Ivici Kinderu istekao mandat. Zbog nemogućnosti dogovora predsjednika RH Zorana Milanovića i premijera Andreja Plenkovića, kandidat kojeg je predložio ministar obrane Mario Banožić, a riječ je o generalu Miji Validžiću, nije potvrđen.

Državni vrh se u zadnji čas prije isteka Kinderova mandata uspio dogovoriti oko privremenog imenovanja osobe koja ima ovlasti koordinacije poslova i potpisivanja akata iz djelokruga Vojne sigurnosno-obavještajne agencije, pa je ta ovlast na mjesec dana dana brigadiru Anti Kujundžiću. Ta odluka ističe 11. kolovoza, a zasad nema naznake da je državni vrh išta bliže dogovoru oko novog ravnatelja VSOA-e.

Dok se čeka informacija o eventualnom dogovoru oko novog ravnatelja ili još jednom privremenom rješenju, bivši ravnatelj Vojne obavještajne agencije general-bojnik Ivica Kinder ima novi posao. Radit će na vojnom učilištu, potvrdilo je Ministarstvo obrane (MORH) Dnevniku Nove TV. Ivica Kinder raspoređen je na Sveučilište obrane i sigurnosti, gdje bi trebao držati predavanja. Novu dužnost unutar vojnog sustava pronašli su mu nakon što je razriješen zbog afere s dnevnicama i sumnje u milijunsku pronevjeru među špijunima.

  • +2
Ivica Kinder Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic