duga borba s rakom

Umro je O. J. Simpson

11.04.2024 u 16:58

Bionic
Reading

Kako je izvijestila njegova obitelj, nakon duge borbe s rakom prostate u 76. godini preminuo je O. J. Simpson, legendarni igrač američkog nogometa i glumac, kojem se sudilo za dvostruko ubojstvo njegove bivše supruge, Nicole Brown Simpson, i njezinog prijatelja, Rona Goldmana

'Dana 10. travnja, naš otac, Orenthal James Simpson, podlegao je borbi s rakom. Bio je okružen svojom djecom i unucima. Tijekom ovog prijelaznog razdoblja, njegova obitelj moli da poštujete njihove želje za privatnošću', priopćila je obitelj.

Simpson je bio iznimno popularna osoba u američkoj javnosti. Godine 1975., časopis People opisao je Simpsona kao 'prvog crnog sportaša koji je postao simpatična medijska superzvijezda'. Kao posljedica svoje popularnosti, dobivao je uloge, prvo u reklamama, a potom i u TV serijama te filmovima.

Sredinom devedesetih njegovu je popularnost zasjenilo suđenje i kontroverzna oslobađajuća presuda za ubojstva njegove bivše supruge Nicole Brown i njezina prijatelja Rona Goldmana koje se dogodilo 1994. godine.

  • +7
Suđenje OJ Simpsonu Izvor: EPA / Autor: ANDREW GOMBERT

Nakon dugotrajnog i medijski intenzivno praćenog suđenja, Simpson je oslobođen, no izgubio je građansku parnicu koju su protiv njega pokrenule obitelji žrtava, kojima je morao isplatiti oko 33,5 milijuna dolara.

2007. Simpson je uhićen u Las Vegasu i optužen za oružanu pljačku i otmicu, za što je proglašen krivim i osuđen na 33 godine zatvora. Uvjetni otpust dobio je 20. srpnja 2017., a oslobođen je 1. listopada 2017. U prosincu 2021. vlasti države Nevada Simpsonu su odobrile prijevremeno puštanje na slobodu.

O.J. Simpson je iza sebe ostavio četvero djece: Arnelle i Jasona iz prvog braka te Sydney i Justina iz braka s Nicole Brown Simpson.