otvoreno pismo

Uljanikovi sindikati Plenkoviću: Neka Vlada kontrolira restrukturiranje

05.09.2018 u 10:35

Bionic
Reading

Tri sindikata koji djeluju u pulskom Uljaniku poslali su otvoreno pismo predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću u kojem traže da se država imenovanjem svojih predstavnika u novi Nadzorni odbor Uljanika aktivnije uključi u kontrolu procesa u brodogradilištu te pokaže da joj je stalo do očuvanja brodogradnje, priopćeno je u srijedu iz Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije, Sindikata metalaca i Jadranskog sindikata

"Sasvim sigurno ste upoznati s odlukom NO Uljanika o sazivanju Skupštine društva za 16. listopada. Hoće li Vlada predložiti svoje predstavnike u Nadzorni odbor Uljanika bit će svima pokazatelj smjera sljedećih koraka," kaže se u pismu u kojem se poziva premijer da "vrlo jasno" poruči da će Vlada dati svoje predstavnike u NO Društva i na taj način neposredno kontrolirati provođenje svih aktivnosti koje slijede u realizaciji Programa restrukturiranja.

Takva poruka i takav čin "pružili bi nedvosmislenu poruku dobavljačima, brodovlasnicima i svim drugim neposredno vezanim čimbenicima dok bi radnicima dala nadu u pronalaženju rješenja," , kaže se u otvorenom pismu koje su sindikatu premijeru Plenkoviću uputili jučer (4. rujna).

  • +4
Direktor Uljanik Plovidbe i predsjednica Nadzornog odbora odlaze nakon sastanka Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Marusic/PIXSELL

Uprava Uljanika sazvala je za 16. listopada glavnu skupštinu dioničara, nakon što 31. kolovoza skupština nije održana zbog nedostatka kvoruma, a na skupštini će se odlučivati o pokriću gubitaka i izmjeni ranije odluke o povećanju temeljnog kapitala.