napravljena dnk analiza

Uhićenih BBB-ovci uskoro izlaze iz zatvora? Odvjetnik: U boljoj su poziciji nego prije

19.10.2023 u 16:20

Bionic
Reading

Postoji mogućnost da navijači osumnjičeni za sudjelovanje u krvavim neredima početkom kolovoza izađu na uvjetnu slobodu ili da plate jamčevine

Grčki odvjetnik Athanasios Kaymenakis najavio je za N1 da bi uskoro trebao zatražiti puštanje osumnjičenih BBB-a iz istražnog zatvora. To će se, očekuje odvjetnik dogoditi već početkom idućeg mjeseca.

“Nakon što svi osumnjičeni budu dodatno ispitani tražit ćemo za sve da budu pušteni iz istražnog zatvora i to na na uvjetnu slobodu ili uz plaćanje jamčevine”, najavio je odvjetnik potvrđujući da su stigli rezultati DNK analize noževa. Na jednom su pronađeni tragovi ubijenog AEK-ovog navijača, no tragova osumnjičenih BBB-a nema.

Nema DNK tragova

“Nema tragova onih osumnjičenika koje se povezuje s ubojstvom, ali moraju biti provjereni svi. Nakon toga moći ćemo tražiti puštanje iz istražnog zatvora jer će okrivljeni biti u boljoj poziciji nego na početku postupka”, dodao je odvjetnik.

Objašnjava kako će se sve produžiti do početka studenog jer su BBB-i raspoređeni u 20-ak zatvora diljem Grčke. “To logistički problematizira njihovi ispitivanje jer svi moraju biti dovezeni s lokacija na koje su razmješteni”, navodi.

Na pitanje što očekuje od otvorenih pisama koja ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica šalje svom grčkom kolegi odgovara kratko: “Mi se borimo pravnim sredstvima, a ne pismima”.

Intenzivna istraga

Prema odvjetnikovim riječima u ovim trenucima istražitelji još uvijek prikupljaju nove dokaze, ali se pronalaze i novi svjedoci, što znači da istraga intenzivno traje.

  • +3
Privođenje navijača Dinama, BBB, temeljem europskog uhidbenog naloga Izvor: Pixsell / Autor: PIXSELL /PIXSELL

“Čekamo da budu obavljene sve provjere”, zaključio je Athanasios Kaymenakis.

Inače, Županijski sud u Velikoj Gorici danas je prekinuo predaju još jednog BBB-a jer se protiv njega u Hrvatskoj vodi pet kaznenih postupaka. Najprije ti postupci moraju biti dovršeni, pa će se razmatrati grčki EUN. Osumnjičeni je odmah pušten na slobodu.