4 MJESECA POTRAGE

Uhićen najveći srpski narkobos Dragoslav Kosmajac

09.11.2014 u 10:13

Bionic
Reading

Nakon četiri mjeseca potrage srpska policija uhitila je narkodilera Dragoslava Kosmajca i još sedam osoba osumnjičenih da su sudjelovali u kriminalnim radnjama, rekao je srpski ministar policije Nebojša Stefanović na izvanrednoj konferenciji za medije jutros u Beogradu

Srbijanski ministar unutarnjih poslova Stefanović kazao je na jutrošnjoj konferenciji za medije da je Dragoslav Kosmajac u ruke policije pao nakon više od četiri mjeseca intenzivne istrage. Prema njegovim riječima, radna skupina formirana je još 25. lipnja i istraga se vodila u pet pravaca.
Kosmajac je uhićen u Beogradu u svojoj kući, rekao je Stefanović. Dio ostalih uhićen je u Sremskoj Mitrovici i svi su državljani Srbije, javlja RTS

Njega je prije nekoliko mjeseci srbijanski premijer Aleksandar Vučić označio kao najvećeg narkodilera u Srbiji.

'Vrlo temeljito i pažljivo radili smo na prikupljanju dokaza kako bi imovina mogla biti oduzeta', naveo je Stefanović i zahvalio svim državama u okviru Interpola, kao i radnoj grupi u MUP-a. 'Ovaj slučaj je bio aktualan i prije 15 godina, ali zahvaljujući političkoj volji u Srbiji, sada je dobio epilog', istaknuo je srbijanski ministar.

U tzv. Bijeloj knjizi MUP-a Srbije iz 2001. navedeno je da je Kosmajac jedan od najznačajnijih trgovaca opojnim drogama.

Beogradski mediji pisali su da je Kosmajac povezan s međunarodnim krijumčarima narkotika u Južnoj Americi, odakle, navodno, organizira transport velikih količina kokaina za Europu, a odavno ima i uhodani kanal za krijumčarenje kokaina iz Turske, Bugarske i Makedonije preko Crne Gore i Srbije za zemlje zapadne Europe.