DRŽAVA GRADI NAKON ČETIRI GODINE

Ugrabite POS-ov stan u Zagrebu za 1.100 eura po kvadratu!

06.04.2013 u 10:40

Bionic
Reading

Država nakon četiri godine počinje graditi stanove po modelu poticajne stanogradnje. Prijave za povoljniju kupnju stana za 1100 eura po kvadratu bliže se kraju, a sve se obavlja preko Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama

Prvo će se graditi u Zagrebu, a trenutno se čeka izdavanje građevinske dozvole za 300-tinjak stanova u Klari, potvrdila je za Media servis ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš.
'Čim se izda ta potvrda, krenut ćemo u postupak javne nabave izvođača i svega ostalog i nadam se da ćemo kroz ovo ljeto ili zadnje u jesen, zaista i zakopati prvu lopatu i krenuti sa svim aktivnostima', poručila je ministrica Mrak Taritaš.

Prijave za najpovoljniju kupnju stana u Zagrebu traju do 15. travnja, podnositelji zahtjeva nemaju nikakve financijske troškove, a prijavom se ne obvezuju na kupnju. 'Što se tiče Grada Zagreba, sada je u tijeku formiranje liste reda prvenstva, na koji se mogu prijaviti svi državljani Republike Hrvatske i neovisno o prebivalištu i vlasništvu druge nekretnine', rekla nam je pomoćnica direktorice APN-a Ana Saračević.

Do sada je stiglo 300-tinjak zahtjeva, a očekuje se da će ta brojka do kraja natječaja biti i veća. 'Sad je tek krenula prava gužva oko toga. Ljudi sve više zovu, dolaze i donose zahtjeve i zapravo do kraja natječaja očekujemo taj veći odaziv, odnosno još veći broj zahtjeva', istaknula je Saračević.

Osim Klare, u planu su i neke druge lokacije u Zagrebu.'Planiramo ovisno o toj listi koja će se formirati. Ako bude veća lista, mi ćemo ići dalje u lokacije, tražit ćemo, pronalazit ćemo, imamo već i sada nekakvih planova, ali zapravo to sve ovisi o listi. Naš program POS-a je diktiran upravo interesom građana, odnosno interesom koji se iskazuje preko lista reda prvenstva', pojasnila je Saračević.

Stanovi po modelu poticajne stanogradnje, osim u Zagrebu i Splitu, gradit će se između ostaloga i u Jastrebarskom, Ivanić-Gradu, Stupniku, Malom Lošinju, Cresu, Puntu, Fažani, Zadru, Šibeniku, Visu, Bolu i Komiži.