BANDIĆ O KAMPU U KOROVU

'UEFA nije dala lovu HNS-u, neka kasne i dvije godine, tamo će biti Wembley'

21.03.2017 u 10:33

Bionic
Reading

Gdje je zapela izgradnja kampa Hrvatskog nogometnog saveza na zagrebačkim Sveticama, zanimalo je Dominika Etlingera, SDP-ova zastupnika na aktualnom satu sjednice Skupštine Grada Zagreba

Etlinger je pred zastupnicima napravio prezentaciju s nizom fotografija koje pokazuju da se na Sveticama ništa ne radi unatoč činjenici da je, kako je rekao, ugovorom drugačije definirano.

'U proljeće 2016., kad ste otvorili bazene na Sveticama, rekli ste da će do kraja godine sve biti gotovo. Međutim, fotografije pokazuju da se tamo ništa ne radi i da su Svetice opasne. Zbog nepoštovanja ugovora od strane HNS-a, tražim da ga raskinete', kazao je Etlinger.

U poduljem odgovoru Bandić je za sve optužio financijsku krizu, dodao da UEFA nije dala novac HNS-u, ali i izrazio uvjerenje da će se projekt realizirati.

'Za godinu dana tu će biti Wembley i naći ćemo se tamo na kavi. Sad ste se uhvatili da kasne godinu dana, pa neka kasne i dvije', kazao je Bandić, a potom osuo paljbu po Etlingeru i SDP-u kazavši kako dok su oni upravljali Holdingom nije riješeno pitanja bazena na Sveticama i u Iveru, a ni pitanje škole i vrtića u Jelkovcu.

'Na to ste zaboravili, sve to mi smo nakon 2013. morali riješiti', istaknuo je Bandić.

Silvu Žele (SDP) zanimalo je zašto je na dnevni red sjednice ponovno vraćena točka koja je s posljednje povučena - o najmu škole na Vrbanima.

Podsjetimo, Grad Zagreb traži zakup dodatnog prostora kako bi učenici nižih razreda Osnovne škole Alojzija Stepinca na Vrbanima III mogli pohađati nastavu, jer u toj novoj školi, premda izgrađenoj prije nekoliko godina upravo da bi se rasteretilo staru, nema mjesta za sve đake.Osim kredita od 800.000 kuna mjesečno, koji će morati otplaćivati još sedam godina, iduće bi desetljeće građani Zagreba trebali plaćati još oko 193.000 kuna mjesečno ili oko 28 milijuna kuna tijekom 10 godina. I to tvrtki Zagrebgradnja za prostor površine od 2.326,97 metara kvadratnih.

Bandić je odgovorio kako je točka povučena da bi se doradila na način da cijena najma uđe u konačnu cijenu otkupa.