ROBERT KOMEN NOVI ČELNIK

Udruga prvoligaša ima novog predsjednika

30.05.2012 u 14:38

Bionic
Reading

Udruga prvoligaša ima novog predsjednika. Umjesto dosadašnjeg Branka Laljka na mjesto prvog čovjeka zasjeo je dopredsjednik Rijeke Robert Komen, odlučeno je na sastanku upravnog odbora Udruge

Upravni odbor Udruženja prvoligaša imenovao je Rijekina dopredsjednika Roberta Komena novim predsjednikom udruge umjesto dosadašnjeg Branka Laljka. Utvrdili su da je prvenstvo završilo u granicama propozicija, dakle regularno. Glasovalo je deset ljudi, od čega je Komen dobio osam glasova.

'Prvo moramo organizirati tematsku sjednicu s ministarstvima, MUP-om i Ministarstvom pravosuđa, da se iduće sezone ne bi događali incidenti. Razgovarat ćemo i s navijačkim skupinama. Jedna je od glavnih zadaća poboljšanje financijskog stanja. Iduća će godina biti teška, na raspolaganju ćemo imati 2,5 milijuna kuna, kao inicijalni budžet (Od TV-prava, igara na sreću, kladionica...), a za nekoliko godina došli bismo do 7 milijuna i tako ispunili svoj cilj. Nema puno ulagača u klubove, to se treba promijeniti. Naša je liga oko 25. mjesta po rejtingu u Europi, a reprezentacija među deset, dakle ima mjesta za napredak lige', rekao je Komen.

Udruga je dala potporu Davoru Šukeru za predsjednika HNS-a, ali i školi Varaždina da juniori mogu igrati u 1. ligi. Ujedno i Krešimir Vlajčević ostaje disciplinski sudac, Josip Brezni povjerenik natjecanja, a Zoran Cvrk povjerenik za sigurnost.

Prvenstvo počinje 21. srpnja, a u prvom kolu sastaju se:
Dinamo – Inter, Cibalia – Slaven, Istra – Hajduk, Split – Rijeka, Zadar – Osijek, Zagreb – Lokomotiva.

U prvom dijelu prvenstva bit će 19 kola i igrat će se do 8. prosinca, a proljetni dio od 16. veljače do 26. svibnja. Igrat će se subotom, a Inter, Lokomotiva i Zagreb petkom.