MASAKR U SRBIJI

Ubojica je bio pripadnik srpskih snaga u Slavoniji 1991.

09.04.2013 u 08:27

Bionic
Reading

U selu Velika Ivanča u Šumadiji dogodio se stravičan zločin kada je šezdesetdvogodišnji muškarac Ljubiša Bogdanović iz vatrenog oružja usmrtio 13 osoba - sedam žena, šestoricu muškaraca i jednu bebu, potvrdio je u utorak MUP Srbije

Zločin je, prema informacijama MUP-a, počinio Ljubiša Bogdanović (62)a beogradski mediji javljaju da je nakon ubojstva pokušao usmrtiti sebe i svoju suprugu.

Policija je iza podne otkrila kako bi masovni ubojica Ljubiša Bogdanović ubio još ljudi da nije naišla policijska patrola - kad ih je ugledao pucao si je u glavu.

On je i dalje živ, ali u teškom stanju.

U tijeku je očevid, a zasad nisu poznati motivi i druge pojedinosti zločina.

Reporter B92 javlja kako susjedi tvrde da je Ljubiša Bogdanović bio miran čovjek, nije se ponašao nasilno i nije pravio probleme. Kako navode, jučer je bio 'sasvim normalan', a onda mu je 'tijekom noći nešto kvrcnulo u glavi'.

Ljubiša Bogdanović nije imao policijski dosje, a prema informacijama policije, 1991. je sudjelovao u srpskim ratnim operacijama na prostoru Slavonije. Do prije godinu dana sa sinom je radio u jednoj slovenskoj tvrtci, a potom su ostali bez posla. Nije bio psihički bolesnik.

B92.net prenosi izjavu ravnateljice Centra za socijalnu skrb u Mladenovcu kako je moguće da je pokolj posljedica trauma zbog sudjelovanja u ratu, odnosno kansijeg gubitka stalnog zaposlenja

Bogdanović je pucao iz pištolja CZ 88, za koji je od 1981. imao dozvolu.

Ljubiša Bogdanović ubio je šest žena i šest muškaraca te dvogodišnjeg dječaka. Svi su mu bili susjedi.

Selo Velika Ivanča nalazi se između Mladenovca i Topole, šezdesetak kilometara južno od Beograda.

Srpski mediji o pokolju
Pokolj u Srbiji