nezgoda na nastavi

Tri učenice ozlijeđene nakon što je jednoj ispala posudica sa sumpornom kiselinom

16.05.2023 u 11:31

Bionic
Reading

Manja količina sumporne kiseline prolivena je u ponedjeljak tijekom eksperimenta u Zdravstvenom učilištu u Zagrebu, prilikom čega su ozlijeđene tri učenice

Manja količina sumporne kiseline prolivena je u zagrebačkoj školi u ponedjeljak, a kako doznaje 24 sata, tri učenice su ozlijeđene. Zbrinuli su ih djelatnici Hitne medicinske pomoći. Na terenu je i tvrtka koja zbrinjava kemijski otpad.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević, upitan o tom slučaju, na redovnoj konferenciji za medije u utorak kazao je da je u školi rađen eksperiment i da je učenici ispala bočica, ali da se sve još istražuje.

Zdravstveno učilište u Zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoić

Incident su za portal srednja.hr potvrdili iz ureda ravnateljice Zdravstvenog učilišta u Zagrebu, srednje škole koja obrazuje laboratorijske tehničare, sanitarne tehničare, dentalne tehničare, farmaceute i medicinske kozmetičare, Zlatice Kozjak Mikić.

Kažu da je učenici na laboratorijskoj vježbi iz ruke ispala staklena posudica u kojoj je bila sumporna kiselina te da je, nakon što se razbila, kiselina poprskala gležnjeve triju učenica. Naglašavaju da je nastavnica odmah reagirala te su pozvane hitna pomoć i roditelji, a učenice su zdravstveno zbrinute.