ponovljeni natječaj

U utrci na upražnjeno mjesto za člana NO HRT-a stiglo šest kandidatura

17.10.2022 u 11:54

Bionic
Reading

Šest kandidatura prispjelo je na ponovljeni natječaj za izbor jednog člana Nadzornog odbora Hrvatske radiotelevizije (HRT), listu kandidata koji ispunjavaju tražene uvjere u srijedu će utvrditi nadležni saborski Odbor za informiranje, informatizaciju i medije

Za mjesto koje je ostalo upražnjeno nakon što je Marko Primorac u srpnju imenovan ministrom financija, pa razriješen. prijavili su se Predrag Haramija, Darko Hrvatin, Damir Pijaca, Davor Zoričić te Antun Pavešković i Milorad Kardum.

Prva četvorica javila su se i na natječaj raspisan u srpnju koji je bio otvoren 30 dana i u kojemu se kao jedan od uvjeta za izbor tražilo i radno iskustvo s područja medija.

Na ponovljeni natječaj, u kojemu je rok za prijave skraćen na 15 dana, a radno iskustvo u medijima se više nije tražilo, uz njih su se javili i Pavešković i Kardum, neslužbeno se doznaje.

U oba natječaja uvjeti za izbor u Nadzorni odbor bili su hrvatsko državljanstvo, završen sveučilišni diplomski ili s njim izjednačen studij, aktivno znanje najmanje jednog svjetskog jezika te najmanje deset godina radnog iskustva.

Pojedinosti o kandidatima, odnosno njihovi službeni životopisi još nisu objavljeni.

Primorac je za člana NO-a HRT-a, na četiri godine, imenovan u prosincu 2021. godine, no tu je dužnost obnašao tek nekoliko mjeseci, jer je u srpnju ove godine imenovan ministrom.

Člana NO HRT-a Sabor imenuje većinom glasova svih zastupnika na prijedlog Odbora za informiranje, informatizaciju i medije.

Predsjednik NO HRT-a je Zoran Barac, a članovi Damir Rudeš, Antonija Petričušić te Darijo Špelić (kao predstavnik radnika).