inspektori u šoku

U Trumpovu resortu gdje prima državnike ugroženi su životi gostiju

18.01.2018 u 16:00

Bionic
Reading

Luksuzni floridski resort Mar-a-Lago u vlasništvu američkog predsjednika Donalda Trumpa loše je održavan, nudi hranu kojoj je istekao rok trajanja, a dijelovi poznatog odmarališta u Palm Beachu u tolikoj mjeri su oštećeni da prijete sigurnosti posjetitelja, ocijenila je nedavno sanitarna i građevinska inspekcija

Prema pisanju američkog magazina Time, inspektori koji su posjetili Mar-a-Lago pronašli su hranu koja može ugroziti zdravlje gostiju i izazvati trovanje zbog isteklog roka trajanja.

Inspektori su, piše magazin, pregledali sve prostorije luksuznog Trumpova resorta, među kojima i tri restorana, kao i hotel s prenoćištem u kojem američki predsjednik povremeno zna ugostiti državnike ili poznate osobe.

Prema izvješću inspektora, značajni dio hotel treba hitnu obnovu, a zabilježeno je 15 krupnih prekršaja, među kojima je manjak detektora za dim, oronula stepeništa, ali i čitav niz sanitarnih prekršaja, uglavnom onih koji se odnose na nepravilno skladištenje hrane.

Tako je, primjerice, uočen nepravilno pripremljen sushi koji nije prošao obavezan tretman na parazite i to samo nekoliko dana prije posjeta japanskog premijera Shinzoa Abea.

  • +7
Imanje Mar-a-Lago Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Trump je, inače, prije nego što je postao predsjednik redovito provjeravao sve kutke resorta, a otkad je zasjeo u Ovalnom uredu, zaposlenici luksuznog odmarališta su se očito opustili.

Luksuzno imanje Trump je kupio 1985. godine za 'tričavih' pet milijuna dolara.