STRAH OD BJESNOĆE

U tri napada psi ozlijedili petero djece i dvoje odraslih

13.07.2012 u 13:39

Bionic
Reading

U Zadru je posljednjih dana zabilježen veći broj slučajeva napada pasa na ljude i druge životinje. Krivci su nesavjesni vlasnici koji pse puštaju bez nadzora i uzice, ali i nadležne službe koje ih ne kažnjavaju

Crno-bijeli pas mješanac nepoznatog vlasnika prošlog je petka na plaži u Diklu napao dvoje malodobne djece koja su se kupala u moru.

U pitanju su brat i sestra dobi od šest i osam godina. Pas je iznenada skočio u more i djevojčicu ogrebao po leđima, a brata ugrizao za lice i to u predjelu oka. Veći incident spriječio je otac koji je zgrabio psa za ogrlicu i udaljio ga nakon čega je ovaj pobjegao. Budući da se ne zna je li pas zaražen virusom bjesnoće, djeca su cijepljena.

Dječak je obrađen u ambulanti Hitne medicinske pomoći te je zaradio nekoliko šavova zbog rane između oka i uha. Policija traga za vlasnikom psa, no još uvijek bez rezultata.

Istog dana na potezu od lučice Vitrenjak do Dikla u moru je napadnut dječak iz Slovenije te dvoje odraslih stranih državljana, no ne zna se je li u pitanju isti pas. Svi su oni zbog mjera predostrožnosti cijepljeni.

Nakon nekoliko mirnih dana u večernjim satima srijede, oko 23 sata, buldog koji je bez povodca bio u šetnji s nesavjesnim 40-godišnjim vlasnikom napao je u Ulici Antuna Gustava Matoša pekinezera kojeg je vodila 43-godišnja vlasnica, da bi potom izgrebao i njezinu djecu u dobi od 11 i 12. godina. Srećom, sve je prošlo bez težih posljedica, a vlasniku buldoga je uručen obavezni prekršajni prijedlog zbog držanja psa bez nadzora.