ŠTO NAS ČEKA

U tjedan ulazimo s pljuskovima i grmljavinom

20.07.2014 u 21:39

Bionic
Reading

Udarni turistički vikend donio je prvu veću smjenu gostiju, no s obzirom na vrijeme koje ih očekuje oni koji su upravo stigli na odmor u Hrvatsku neće biti previše sretni

Početak tjedna cijelu Hrvatsku očekuje nestabilno, no vrlo toplo vrijeme. Tjedan će obilježiti djelomice sunčano vrijeme uz promjenjivu naoblaku, no prilično nestabilno.

Već u noći i ujutro na sjevernome dijelu Jadrana lokalno su mogući izraženiji pljuskovi i grmljavina, a u unutrašnjosti prolazno malo kiše. Poslijepodne i navečer će posvuda u Hrvatskoj postojati uvjeti za lokalne pljuskove i grmljavinu, a ponegdje je moguće i jače grmljavinsko nevrijeme.

Vjetar će biti slab do umjeren jugozapadni i zapadni, a na Jadranu većinom umjereno jugo.

Jutarnja temperatura između 19 i 24, na Jadranu od 22 do 26, a najviša dnevna od 24 do 30°C, u Dalmaciji i istočnoj Slavoniji ponegdje malo viša.

Što se ostatka tjedna tiče najčešća pojava kiše, pljuskove i grmljavine očekuje se u utorak. U srijedu će u kopnenom području u noći i prijepodne prevladavati oblačno mjestimice uz malo kiše, a poslijepoodne djelomično razvedravanje, ali još uz kratkotrajne lokalne pljuskove. U četvrtak sunčanije i ponovno toplije, a rijetki lokalni pljuskovi mogući su uglavnom na sjevernome Jadranu i u gorju. Vjetar većinom slab, na Jadranu u srijedu i četvrtak do umjeren sjeverozapadnjak i bura.