TUŽITELJSTVO SE ŽALILO

'U slučaju mladeži HDZ-a nije nastupila zastara'

29.04.2015 u 16:59

Bionic
Reading

Državno odvjetništvo žalilo se na rješenje zagrebačkog Općinskog kaznenog suda na kojem je zbog apsolutne zastare obustavljen postupak protiv dvojice Karlovčana, Željka Goršića i Danijela Trupkovića, kojima se godinama sudilo jer su još 2008. demolirali jedan karlovački kafić

"Žalba je uložena zbog povrede kaznenog zakona budući da državno odvjetništvo smatra kako u navedenom predmetu nije nastupila apsolutna zastara", izvijestilo je tužiteljstvo na svojoj internetskoj stranici. Zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo koje vodi slučaj pojasnilo je kako smatra da u ovom slučaju treba primijeniti zakonsku odredbu koja "propisuje da se zastarni rok produljuje za dvije godine ako je prije nastupanja zastare donijeta prvostupanjska presuda".

Goršić i Trupković su, naime, zbog uništavanja inventara u karlovačkom River pubu, još 2011. presudom karlovačkog Općinskog suda osuđeni na novčanu kaznu od 20 dnevnih dohodaka. U Goršićevu slučaju to je iznosilo nešto više od 4.000 kuna, dok je Trupković osuđen na plaćanje 3.340 kuna.

Osim te osuđujuće presude i Goršić i Trupković su iste godine proglašeni krivima i osuđeni na višemjesečne zatvorske kazne zbog premlaćivanja Marka Jovkovića u kafiću "Astralis", a uz njih za to je djelo osuđen i Vladimir Vogrinc. No, i ta je presuda naknadno 'srušena' i slučaj je počeo iznova.

Nakon godina suđenja u Karlovcu slučaj za uništavanje inventara u River pubu nedavno je prebačen u Zagreb, da bi sutkinja Općinskog kaznenog suda proglasila zastaru.

Kako su Goršić i Trupković, ali i Vogrinc, u Karlovcu poznati kao pripadnici tzv. zlatne mladeži i članovi HDZ-a iz kojega su u međuvremenu izbačeni zbog nanošenja štete ugledu stranke njihov je slučaj u srijedu bio spomenut i na saborskoj raspravi o izmjenama Kaznenog zakona, uz zastupničke primjedbe da se pravni propisi ipak jednako ne primjenjuju na sve.