demografske mjere

U Sinju kreće program za mlade obitelji i samce "Ostani tu"

26.09.2022 u 12:52

Bionic
Reading

Grad Sinj u ponedjeljak je objavio javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu bespovratnih sredstava za rješavanje stambenog pitanja mladih obitelji i samaca na području grada, a maksimalan iznos potpore iznosi 75.000 kuna

Riječ je o programu demografskih mjera za koje je iz sinjskog proračuna izdvojeno 2.6 milijuna kuna, navodi se u priopćenju.

Program "Ostani tu“ osmišljen je kako bi se stvorili uvjeti za ostanak i doseljavanje mladih obitelji i samaca u Sinj radi demografske obnove i povećanja broja stanovništva, a dodjeljivat će se mladim obiteljima koji se namjeravaju tamo trajno naseliti.

Kroz paket mjera sufinancirat će se troškovi ishođenja akata o građenju u iznosu do 20 tisuća kuna i troškovi kupnje građevinskog zemljišta za izgradnju stambenog objekta u iznosu od 25 posto ugovorene kupoprodajne cijene, a maksimalno 75 tisuća kuna.

Također sufinancirat će se izgradnja i dovršetak izgradnje stambenog objekta, prve nekretnine na području Sinja, s maksimalno 75 tisuća kuna te troškovi priključka na komunalnu infrastrukturu u ukupnom iznosu do 20 tisuća kuna.

Mjeru je usvojilo Gradsko vijeće Grada Sinja na prijedlog gradonačelnika Sinja Mira Bulja.

Natječaj će biti otvoren od 26. rujna do 26. listopada.