ODBOR ZA MEDIJE

U Saboru danas rasprava o Radmanovoj smjeni

03.03.2016 u 07:46

Bionic
Reading

Odbor za medije sazvao je za danas sjednicu sa samo dvjema točkama dnevnog reda: razrješenje glavnog ravnatelja HRT-a Gorana Radmana i imenovanje vršitelja dužnosti iste funkcije.

Članovi Odbora jučer su tvrdili da ne znaju tko će biti predložen za v.d.-a, dok je šef Odbora Andrija Mikulić smijući se uzvratio da ništa ne može reći. Doznalo se samo to da bi v.d. trebao biti netko s HRT-a, prenosi Večernji list.

Nadzorni odbor HRT-a na izvanrednoj sjednici u ponedjeljak jednoglasno je donio odluku o pokretanju postupka razrješenja Glavnog ravnatelja Gorana Radmana zbog neprovođenja zakonite odluke Nadzornog odbora te utvrđene odgovornosti za nepotpunu i neadekvatnu primjenu odredbi Zakona o HRT-u kojim je propisana obveza vođenja odvojenog unutarnjeg računovodstva na javnu i komercijalnu djelatnost.

Također, Radman je u petak opozvao sve sporne anekse ugovora kojima su rukovoditeljima i nekim urednicima HRT-a navodno povećane plaće i otpremnine od 600.000 do milijun kuna u slučaju otkaza, a zaposlenici koji su primili te ugovore potvrdili da će ih vratiti početkom tjedna.

Sam Radman jučer je uputio pismo predsjedniku Hrvatskog sabora Željku Reineru, u kojemu je ustvrdio kako nema govora o tome da ne obavlja dužnost u skladu sa Zakonom o HRT-u i/ili Statutu HRT-a te da ne postupa po zakonitoj odluci Nadzornoga odbora HRT-a. Njegovo očitovanje pročitajte ovdje