ELITA U ISTRI

U Rovinju započeo prvi međunarodni polo turnir

13.05.2016 u 21:26

Bionic
Reading

Na rovinjskoj plaži Porton Biondi danas je započeo prvi turnir Rovinj Beach Polo, prvo i jedino takvo događanje organizirano u ovom dijelu svijeta, a koji se održava do nedjelje

Na turnir dolaze četiri međunarodne polo ekipe s igračima iz Argentine, Švicarske, Njemačke, SAD-a, Švedske i Velike Britanije s pedesetak argentinskih konja


Cijela infrastruktura koja uključuje arenu s pješčanim terenom veličine 70 x 40 metara, lounge zonu s ponudom hrane i pića, izložbeni prostor za sponzore turnira, konjušnice postavljena je posebno za ovaj turnir.

'Kako bi se sve uskladilo s pravilima beach pola, u radovima na pripremi infrastrukture, koji su trajali oko mjesec dana, bilo je angažirano 250 zaposlenika Adris grupe i partnerskih tvrtki, a dovezeno je i oko 700 prostornih metara pijeska', kazao je član Uprave Adris grupe i predsjednik Uprave hotelske kompanije Maistra Tomislav Popović.

Pritom je naglasio kako turnir ima veliku vrijednost za turizam i promociju i Rovinja i Hrvatske, budući da će slike turnira i grada domaćina obići svijet, ali i zbog dolaska poznatih osoba i brendova iz svijeta.

Popović je nadodao da polo u Istri ima svoju povijest jer se polo igrao na otočju Brijuni 1920-ih i 1930-ih godina, a igra se i danas.

'Iz godine u godinu u suradnji s našim partnerima u javnom i privatnom sektoru kreiramo prestižne evente poput Rovinj Beach Polo turnira, kako bismo zajednički pozicionirali Rovinj kao vrhunsku destinaciju u internacionalnim okvirima, a Maistru kao vodeću turističku tvrtku u Hrvatskoj. Vrhunski turizam nemoguć je bez visokokvalitetnih smještajnih kapaciteta, u što smo već uložili gotovo tri milijarde kuna, a do 2018. uložit ćemo dodatnih 1,6 milijarde, kako bi 95 posto naših hotelskih kapaciteta bilo na razini četiri ili pet zvjezdica', dodao je Popović.

'Za organizaciju tog turnira odlučili smo se i zbog povijesti i zbog mogućnosti da i time u Rovinj privučemo goste u predsezoni. Sudeći po odličnoj popunjenosti hotela taj smo cilj već donekle ostvarili te vjerujemo i u budućnost tog turnira', zaključio je Popović.

Uwe Zimmermann, predsjednik organizacijskog odbora turnira zadovoljan je svime što je vidio u Rovinju te je naglasio kako je grad domaćin 'predivno mjesto koje već ima reputaciju luksuzne destinacije' te kako vjeruje da će turnir privući pravu publiku, tim više što polo igrači i publika obožavaju otkrivati nova mjesta.

Polo se obično veže za travnati teren, no u zadnjih desetak godina razvija se i njegova novija inačica, ovaj put na pijesku, uz nešto izmijenjena pravila.
Organizatori su istaknuli da će najatraktivniji trenutak, uz samo otvorenja turnira, biti sutra u 10 sati kada počinje polo parada od polo arene na plaži do hotela Adriatic u centru Rovinja.

Očekuje se i velik broj poznatih osoba iz političkog, poslovnog i svijeta zabave, među kojima su dolazak najavili Ivana Trump, Enno v. Ruffin, obitelj Illy i mnogi drugi. Na turniru se, po riječima organizatora, očekuje vise tisuća posjetitelja.

Uz Adris i njenu hotelsku kompaniju Maistru, turnir su poduprli i koncern Agrokor te brojni svjetski brendovi poput Heinekena, Tagheuera, Zeptera, poznatog argentinskog brenda i ambasadora pola u svijetu La Martina, engleski proizvođač luksuznih automobila Bentley, proizvođač nakita Tiffany i brojni drugi.