STRAVIČNA NESREćA

Požar zahvatio brod u Kaliforniji, strahuje se da su 34 osobe poginule

02.09.2019 u 15:46

Bionic
Reading

Strahuje se da su najmanje 34 osobe stradale u požaru koji je zahvatio brod na moru pokraj otoka Santa Cruz u američkoj saveznoj državi Kaliforniji u ponedjeljak, potvrdili su dužnosnici

Iako je podružnica Fox newsa KTTV ranije javila da je više od 30 osoba poginulo, zapovjednik Obalne straže Matthew Kroll kazao je da se za 34 osobe traga.

Nesreća se dogodila na bordu namjenjenom za komercijalno ronjenje, a kapetan broda pomaže u potrazi. Pet osoba s broda su spašene. Radi se o članovima posade.

Obalna straža poziv za pomoć dobila je u 3:30 ujutro po lokalnom vremenu, a na mjesto događaja stigli su s tri broda i dva helikoptera.

Brod se nalazi u luci Santa Barbara, 32 kilometra od obale nacionalnog parka otočja Channel.

Brod imena 'The Conception' nalazio se na ronilačkoj ekskurziji i trebao se vratiti na obalu oko 17 sati po lokalnom vremenu.

'Još uvijek tragamo za ljudima, ali na mjestu nesreće je vrlo maglovito. Još uvijek se nadamo da je netko uspio otplivati do obale jer je brod bio usidren blizu obale. No, pripremamo se i za najgori scenarij', kazao je šef Vatrogasne postaje Santa Barbare Mike Eliason. U kasnijoj izjavi potvrdio je da je brod u potpunosti izgorio.

Požar na brodu u Kaliforniji Izvor: EPA / Autor: SANTA BARBARA COUNTY FIRE HANDOUT

Aaron Bemis iz Obalne straže kazao je za CNN da još nisu uspjeli pristupiti na sam brod jer se požar svaki put rasplamsa nakon što ga ugase. Vjeruje da je razlog tome i količina goriva koja se nalazi na brodu.

'Riječ je o komercijalnom ronilačkom brodu na kojem se nalazilo 39 ljudi. Pet članova posade uspjelo se spasiti i napustiti brod jer su se nalazili u glavnoj kabini. 34 putnika bila su ispod palube', kazao je.