Nova filmska pljačka

U Parizu ukraden nakit vrijedan 2 milijuna eura

09.09.2013 u 17:02

Bionic
Reading

Četorica muškaraca su se u središtu Pariza svojim automobilom zabili u izlog draguljarnice, iz kojeg su pokupili nakita i skupocjenih satova u vrijednosti od 2 milijuna eura, objavila je policija.

Pljačka koja se dogodila u blizini trga Vendome, prepunog trgovina luksuznom robom, najnovija je u nizu drskih otimačina, od kojih je zadnja zabilježena u Cannesu.

Policijski izvor je objavio da su se muškarci svojim trerencem zabili u izlog trgovine u Rue de Castiglione u ranim jutarnjim satima te su odnijeli nakita i skupocjenih satova u vrijednosti od 2 milijuna eura. Nakon bjega pljačkaši su zapalili terenac te se izgubili u drugom vozilu.

Krajem srpnja maskirani muškarac izveo je spektakularnu pljačku usred bijela dana na izložbi dragulja u hotelu Carlton u Cannesu. Tom je prilikom ukrao dragog kamenja u vrijednosti većoj od 13o milijuna eura, što je jedna od najvećih zablježenih pljački.

Ni pariz nije bio pošteđen sličnih prepada s bogatim pijenom. U prosincu 2008. godine trojica maskiranih muškaraca ispraznila su gotovo kompletnu zalihu dragog kamenja draguljarnice Harry Winston. Godinu dana kasnije policija je objavila da je uspjela vratiti oko 80% opljačkanog.