NEUSPIO POKUŠAJ

U moskovskoj regiji spriječen napad ukrajinske bespilotne letjelice

28.07.2023 u 08:06

Bionic
Reading

Rusija je u petak spriječila napad ukrajinske bespilotne letjelice u moskovskoj regiji koji nije prouzročio štetu niti žrtve, priopćilo je rusko ministarstvo obrane.

"Jutros je spriječen pokušaj" napada na Kijev pomoću "bespilotne letjelice (...) u moskovskoj regiji", objavila je ruska obrana na Telegramu.

"Dron je uništen sredstvima protuzračne obrane", dodalo je ministarstvo.

Ovaj napad nije prouzročio žrtve niti štetu, navodi isti izvor.

Rano u petak, gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin objavio je na Telegramu da je "tijekom noći izvršen pokušaj neprijateljskog napada dronovima", ne navodeći točnu lokaciju.

Glavni grad Rusije i njegova regija, koja se nalazi više od 500 km od ukrajinske granice, već su bili meta napada dronovima, uključujući onaj koji je pogodio Kremlj u svibnju.

Kijev je u ponedjeljak preuzeo odgovornost za noćni napad dronom koji je pogodio Moskvu. Prema ruskoj vojsci, dvije ukrajinske letjelice su neutralizirane i srušene bez ikakvih žrtava. Jedna od letjelica pala je na Komsomolski Prospekt, u blizini ruskog Ministarstva obrane.

Dana 4. srpnja, pet bespilotnih letjelica oboreno je iznad moskovske regije, objavila je Rusija, a taj je napad poremetio rad Vnukova, jedne od tri glavne međunarodne zračne luke u glavnom gradu.