STUDENTSKA PREHRANA

U menzi su nam dali 'reporogramirane' šnicle

08.04.2015 u 16:17

Bionic
Reading

'Meso je bilo mljackavo, hladno, osušeno i žilavo. Uopće ga nisam mogao rezati. Kad sam se osvrnuo oko sebe vidio sam još tri studenta oko sebe kako se bore s istim problemom', napisali su nam studenti novinarstva i prava u mailu u kojem su prepričali najnoviju dogodovštinu iz studentske menze Studentskog centra u Zagrebu

Kažu kako su od osoblja odmah zatražili da popričaju sa šefom kuhinje.

Šef kuhinje je odmah stigao i na upit o tome je li meso zaista staro, sa smiješkom im je odgovorio: 'Da, da. Meso je od jučerašnje večere. Ostalo nam je pet šnicla pa smo ostavili. Nemojte se ljutiti, meso je ostalo pa smo ga reprogramirali. Evo, stvarno nemojte zamjeriti, možemo vas častiti kolačima'.

Navode da im nije bilo jasno na što se termin reprogramiranog mesa odnosi.

'Na to da meso od danas pokreću Windowsi ili da se radi o nekom drugom problemu? Ne razumijemo kako jedan sustav s više od 10 povezanih studentskih restorana radi na ovakav način, da se studentima uvaljuju stari šnicli. Pet starih šnicla danas, dvadeset pokvarenih komada svinjetine sutra, deseci oboljelih prekosutra', napisali su studenti.

U SC-u, doznajemo, naložen je izvanredni nadzor kvalitete i temperatura jela na lokacijama posluživanja u restoranima SC-a.