deseti dan rata

U Jeruzalemu se oglasile sirene upozorenja na raketni napad

16.10.2023 u 17:09

Bionic
Reading

Sirene koje upozoravaju na raketni napad oglasile su se u ponedjeljak poslijepodne u Jeruzalemu, desetog dana rata između Izraela i palestinskog Hamasa, javljaju novinari AFP-a s mjesta događaja.

Zimsko zasjedanje izraelskog parlamenta, koji se nalazi u Jeruzalemu je prekinuto, a zastupnici su se smjestili u sklonište, pokazuju fotografije koje je objavila izraelska televizija.

Izraelska vojska je izvijestila da su se sirene oglasile i u Tel Avivu, kao i u još nekoliko gradova u središnjem Izraelu, no nisu objavljene pojedinosti.

Rat između Izraela i Hamasa počeo je 7. listopada nakon krvavog napada palestinskih ekstremista na izraelski teritorij s područja Pojasa Gaze koji je pod njihovom kontrolom.

Isti su dan Izraelci uzvratili napadima na Gazu.

Više od 1400 ljudi, većinom civila, među kojima su djeca, žene i starci, ubijeno je u Izraelu u Hamasovu napadu, a 199 ih je zarobio palestinski pokret, tvrde izraelski dužnosnici.

  • +6
Palestinci čekaju otvaranje prijelaza Rafah Izvor: EPA / Autor: HAITHAM IMAD

U osvetničkim napadima Izraela na Pojas Gaze poginulo je oko 2750 ljudi, i ondje većinom civili - djeca, žene i starci, objavile su lokalne vlasti.