ispalili rakete

U izraelskom raketiranju sirijske zračne luke oštećena pista

06.09.2022 u 22:43

Bionic
Reading

Izraelski zračni napad na sirijsku zračnu luku u Alepu u utorak oštetio je pistu koja se trenutno ne može koristiti, objavili su sirijski državni mediji, citirajući vojni izvor

Izrael je ispalio rakete iz Sredozemnog mora u 20:16 po lokalnom vremenu, tvrde sirijski državni mediji. Sirijska protuzračna obrana presrela je izraelske projektile i oborila nekoliko njih, izvijestila je ranije u utorak sirijska državna novinska agencija SANA.

Drugi je to zabilježeni napad u manje od tjedan dana. Izrael je raketirao zračnu luku 31. kolovoza te je prouzročio materijalnu štetu, prema sirijskim državnim medijima.

  • +8
Izraelska artiljerija Izvor: EPA / Autor: ATEF SAFADI

Izrael je intenzivirao napade na sirijske zračne luke kako bi spriječio Teheran da sve više koristi zračne opskrbne linije za isporuku oružja saveznicima u Siriji i Libanonu, uključujući Hezbolahu, rekli su Reutersu regionalni diplomatski i obavještajni izvori. Teheran sve više zračnim putem prenosi vojnu opremu svojim i savezničkim snagama u Siriju, nakon što je otežan prijevoz kopnenim putem.