'napada' istok grada

U HDZ-u su svjesni da Grabar Kitarović ne može osvojiti Zagreb, ali imaju plan za metropolu koji će provoditi sljedeća tri dana

31.12.2019 u 20:12

Bionic
Reading

Predsjednička kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar Kitarović u preostala tri dana kampanje za predsjedničke izbore, kad je riječ o situaciji u Zagrebu, fokusirat će svoje napore na istoku glavnog grada, tamo gdje je Miroslav Škoro u prvom krugu najbolje prošao

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, fokus kampanje bit će na gradskim četvrtima Sesvete te Gornja i Donja Dubrava. U tom području živi oko 200.000 stanovnika, a u prvom krugu Miroslav Škoro je u tim četvrtima osvojio najviše glasova. Odluka da se jače 'napadnu' te četvrti donesena je nakon što je u HDZ-u napravljena detaljna analiza rezultata prvog kruga izbora.

U stranci su zaključili da se nema previše smisla baviti četvrtima u kojima je SDP-ov kandidat Zoran Milanović uvjerljivo odnio najviše glasove, pa će tako u četvrtak Grabar Kitarović predizborni skup održati u Novom Jelkovcu, gdje je na tri od četiri biračka mjesta pobijedio Škoro, dok je na četvrtom bio slabiji od Milanovića tek za jedan glas.

  • +5
Kolinda Grabar Kitarović Izvor: Pixsell / Autor: Borna Filic/PIXSELL

U HDZ-u su, kaže neimenovani izvor iz stranke za Jutarnji list, svjesni da njihova kandidatkinja ne može pobijediti u Zagrebu, ali kaže kako žele što je više moguće smanjiti razliku između nje i kandidata SDP-a.

Stranka koja je kandidirala Grabar Kitarović u nedjelju će na izborima imati i svoje promatrače koji će brojati koliko stranačkih članova je do određenog vremena glasalo i to javljati u središnjicu, vjerojatno kako bi se u poslijepodnevnim satima pojačao pritisak na članove da ih više izađe, ako bi odaziv u jutarnjim satima bio manji.