DOLAZE S KADETIMA

U Dinamu razočarani Hajdukovom odlukom

05.06.2012 u 14:00

Bionic
Reading

Hajduk je u ponedjeljak, nakon kadetskog, proslavio i juniorski naslov hrvatskih prvaka ove sezone, te su odlučili da će u Zagreb na Dinamov turnir Mladen Ramljak slati mlađe igrače

U četvrtak kreće deseto izdanje turnira koji je Dinamov omladinski ponos, i za jubilej organizatori su doveli vrlo respektabilnu postavu s tri španjolska kluba, predstavnicima Turske, Ukrajine i Rusije, te dva najveća hrvatska rivala.

'Bilo je nekih problema s Realom iz Betisa zbog avionskih linija, ali sredili smo to i sada možemo potvrditi da imamo najjači turnir do sada na Ramljaku,' izvijestio je Božidar Šikić koji već deset godina brine za ovaj turnir i nastavio.

'Svi igrači će imati iste uvjete, spavat će u istom hotelu, a na ruku nam ide i vremenska prognoza koja 'obećava' sunčano vrijeme. To nam je važno zbog kvalitete terena u zgusnutom terminu, i sudeći po klubovima i uvjetima gotovo da možemo obećati sjajan nogomet. Nemamo niti jednu momčad koja će biti mušterija za napucavanje,' kaže Šikić.

Na turniru pravo nastup imaju ulazni juniori i mlađi, te u pravilu okosnice momčadi čine 18-godišnjaci. No, u Hajduku su odlučili (za tportal je potvrdio trener juniora Stipe Andrijašević) da će u Zagreb poslati kadetsku momčad i njihovog trenera Harija Vukasa, te im možda pridodati dvojicu ili trojicu starijih koji su manje igrali tijekom sezone. Šikić nije znao za ovu odluku na Poljudu.

'Ne, nisam to čuo. Ako to hajdukovci naprave, moram reći da je to igranje s ugledom našeg turnira kojega smo godinama gradili,' kaže Šikić, koji radi u NK Lokomotivi ali je pupčanom vrpcom vezan za Ramljak.

Lani je za jubilej najavljivao i mogućnost dovođenja Reala ili Barcelone. Uspostavljeni su i kontakti, ali španjolski giganti nisu željeli garantirati za sastav koji će poslati na Maksimir i Dinamo nije želio riskirati da ne pošalju 'bebe'. Sada im to pripremaju najbliži susjedi i suradnici.